Рецепт Грог з ромом фото

Грог з ромом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Фрукти , Лимон
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Цей ароматний алкогольний напій не тільки підніме вам настрій, але і зігріє в непогоду. Він має ряд цілющих властивостей і тому його рекомендують пити людям схильним застуді.

Опис приготування:

Цей чудовий напій отримав свою назву від прізвиська британського віце-адмірала Едварда Вернона, якого називали"Олд Грог" . Справа в тому, що раніше в раціон моряків входила обов'язкова порція рому (близько 280 грам), таке меню, природно, спричинило за собою пияцтво і розгул. Але оскільки вважалося, що вживання цього напою допомагало морякам не хворіти на цингу і іншими захворюваннями, то вирішено було давати їм той же ром, тільки розбавлений, так з'явився рецепт приготування грогу з ромом. Спочатку ром розбавляли звичайною водою і лимонним соком, проте в сучасній версії використовується так само чай, мед і спеції, що надає напою приємний смак і неймовірно привабливий аромат. Так що взимку, коли холодним зиязикам вечором ви захочете зігрітися, просто приготуйте грог з ромом в домашніх уязика, і ви зрозумієте, наскільки цей напій приголомшливий.

  • Вода - 400 мілілітрів
  • Ром - 150 мілілітрів
  • Мед - 50 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 40 грам
  • Кориця в паличках - 0, 5 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Кардамон мелений - 1 щіпка
грог з ромом - фото крок 1
Переливаємо очищену питну воду в каструльку.
грог з ромом - фото крок 2
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо воду до кипіння.
грог з ромом - фото крок 3
Коли вона закипить, зменшуємо вогонь до середнього і всипаємо в воду цукор. Після того як цукор розчиниться, ми додаємо в воду корицю, кардамон і гвоздику, варимо грог протягом 5 хвилин.
грог з ромом - фото крок 4
Знімаємо грог з вогню і через пару хвилин вливаємо в нього ром, перемішуємо. Нарізаємо лимон кружальцями і викладаємо його на дно чашки, заливаємо грогом і подаємо до столу, окремо ставимо піалу з медом.

Схожі рецепти