Грог з ромом
(покроковий рецепт з фото)
Цей ароматний алкогольний напій не тільки підніме вам настрій, але і зігріє в непогоду. Він має ряд цілющих властивостей і тому його рекомендують пити людям схильним застуді.
Цей чудовий напій отримав свою назву від прізвиська британського віце-адмірала Едварда Вернона, якого називали "олд Грог" . Справа в тому, що раніше в раціон моряків входила обов'язкова порція рому (близько 280 грам), таке меню, природно, спричинило за собою пияцтво і розгул. Але оскільки вважалося, що вживання цього напою допомагало морякам не хворіти на цингу і іншими захворюваннями, то вирішено було давати їм той же ром, тільки розбавлений, так з'явився рецепт приготування грогу з ромом. Спочатку ром розбавляли звичайною водою і лимонним соком, проте в сучасній версії використовується так само чай, мед і спеції, що надає напою приємний смак і неймовірно привабливий аромат. Так що взимку, коли холодним зиязикам вечором ви захочете зігрітися, просто приготуйте грог з ромом в домашніх уязика, і ви зрозумієте, наскільки цей напій приголомшливий.
- Вода - 400 мілілітрів
- Ром - 150 мілілітрів
- Мед - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 40 грам
- Кориця в паличках - 0, 5 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Кардамон мелений - 1 щіпка