Грог з вина
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт винного грогу дуже нагадує всіма улюблений глінтвейн. Цей напій найкраще вживати в холодну пору року, коли на вулиці мороз і так хочеться зігрітися чимось гарячим і смачненьким!
Це простий рецепт приготування грогу з вина. У цьому рецепті я використовував: червоне вино, корицю, лимон, цукор, імбир, бадьян, кардамон, гвоздику, перець духмяний і горіх мускатний. Вийшло дуже смачно і незвично. За рахунок багатого набору спецій напій вийшов дуже ароматним і ситним. Грог подається в прозорій посуді, а на край склянки можна одягнути часточку лимона.
- Вино - 0, 7 L (напівсолодке червоне)
- Цукор - 3 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Корінь імбиру - 1 штука
- Бадьян - 2-3 штук (зірочки)
- Кардамон - 2-3 штук (зернятка)
- Гвоздика - 1 штука (кнопка)
- Перець духмяний - 3 штуки (горошини)
- Горіх мускатний - 2 щіпки
Наріжте корінь імбиру тонкими скибочками.
Акуратно зріжте з лимона цедру. М'якоть ріжемо кружечками.
Цукор змішайте з порошком кориці.
Вино залийте в каструлю, підігрійте на повільному вогні, додавши всі спеції, лимоном і цедрою. Цукор розраховуйте так: 250m - 1 ç.l. Цукру.
Грог прогрівається в каструлі приблизно до 80 градусів, як тільки воно почне закипати - накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь. Грог наполягаємо 10-15 хвилин.
Процідіть грог через сито і розлийте по гурткам.
Приємного ГРОГОпітія!