Рецепт Грог з вина фото

Грог з вина
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Імбир
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 40 хв.

Рецепт винного грогу дуже нагадує всіма улюблений глінтвейн. Цей напій найкраще вживати в холодну пору року, коли на вулиці мороз і так хочеться зігрітися чимось гарячим і смачненьким!

Опис приготування:

Це простий рецепт приготування грогу з вина. У цьому рецепті я використовував: червоне вино, корицю, лимон, цукор, імбир, бадьян, кардамон, гвоздику, перець духмяний і горіх мускатний. Вийшло дуже смачно і незвично. За рахунок багатого набору спецій напій вийшов дуже ароматним і ситним. Грог подається в прозорій посуді, а на край склянки можна одягнути часточку лимона.

  • Вино - 0, 7 L (напівсолодке червоне)
  • Цукор - 3 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Корінь імбиру - 1 штука
  • Бадьян - 2-3 штук (зірочки)
  • Кардамон - 2-3 штук (зернятка)
  • Гвоздика - 1 штука (кнопка)
  • Перець духмяний - 3 штуки (горошини)
  • Горіх мускатний - 2 щіпки
грог з вина - фото крок 1
Наріжте корінь імбиру тонкими скибочками.
грог з вина - фото крок 2
Акуратно зріжте з лимона цедру. М'якоть ріжемо кружечками.
грог з вина - фото крок 3
Цукор змішайте з порошком кориці.
грог з вина - фото крок 4
Вино залийте в каструлю, підігрійте на повільному вогні, додавши всі спеції, лимоном і цедрою. Цукор розраховуйте так: 250m - 1 ç.l. Цукру.
грог з вина - фото крок 5
Грог прогрівається в каструлі приблизно до 80 градусів, як тільки воно почне закипати - накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь. Грог наполягаємо 10-15 хвилин.
грог з вина - фото крок 6
Процідіть грог через сито і розлийте по гурткам.
грог з вина - фото крок 7
Приємного ГРОГОпітія!

Схожі рецепти