Новорічний грог
(покроковий рецепт з фото)
Грог - гарячий напій на основі рому. Напій був придуманий англійськими моряками ще в середні століття. Сьогодні хочу запропонувати новорічну версію грогу, на чорному чаї з прянощами.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати новорічний грог. Цукор додавайте до смаку, можна обійтися і без нього. Замість лимона можна додати лайм. Якщо любите, можна ще додати шматочок свіжого імбиру і пару насіння кардамону. Ром підійде будь-який, але краще використовувати темний. На смак напій виходить яскравим, зігріваючим і дуже смачним. Якщо любите глінтвейн, то і грог вам обов'язково сподобається!
- Ром - 1 Склянка
- Вода - 400 мілілітрів
- Бадьян - 2-3 штук (зірочки)
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Гвоздика - 2-3 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 3-4 Dolek
- Чорний чай - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Перекладіть все спеції в чайник для заварювання.
Додайте чай, влийте окріп і залиште на 10-15 хвилин.
Процідіть чай, перелийте в каструлю. Додайте ром, підігрійте (але немає аргументів кипіння), зніміть з плити.
Дайте напою трохи настоятися, а перед подачею додайте в стакани часточки лимона.
Новорічний грог готовий!