Напій грог
(покроковий рецепт з фото)
Грог зігріє вас довгими зиязиками або осінніми вечорами, коли хочеться затишно влаштуватися вдома в кріслі і сховатися пледом. Він зміцнить ваші сили, а аромат цього напою нікого не залишить байдужим.
Щоб приготувати зігріваючий і ароматний напій грог, вам знадобиться міцно заварений чай, білий ром і апельсиновий фреш. Ви можете використовувати пакетований сік, якщо під рукою у вас не виявилося свіжих апельсинів. Але найсмачніший напій виходить саме з свіжовичавленого соку. Щоб дізнатися, як приготувати напій грог, вивчіть цей рецепт.
- Пакетики чаю - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Ром білий - 80 мілілітрів
- Цукор тростинний - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Kumkvat - За смаком
Закип'ятіть чайник і залийте окропом чайні пакетики. Дайте чаю настоятися. Також ви можете використовувати листовий чай. Після того, як він завариться, просто процідіть через дрібне ситечко.
Додайте в заварений чай тростинний цукор за смаком. Його кількість залежить від індивідуальних переваг. Ласуни можуть додати чотири чайні ложки. Якщо ж ви не любите солодке, то обмежитеся двома.
Кумквати вимийте і висушіть. Наріжте кружечками і видаліть кісточки. Можна обійтися і без цього фрукта, так як він використовується тільки для подачі, або ж замінити його на часточки апельсинів.
Апельсини вимийте і вичавіть з них сік. Найзручніше це робити за допомогою цитрус-преса. Але можна обійтися і звичайною ложкою або ручним пристосуванням.
У гарячий чай з цукром влийте апельсиновий сік. Щоб напій виглядав при подачі красиво, краще попередньо процідити апельсиновий фреш, щоб позбутися від волокон фрукта і залишків його м'якоті.
Влийте в чай ром, перемішайте інгредієнти. Подавайте грог в келихах, додавши в них кружечки кумквата і поклавши по паличці кориці.