Рецепт Напій грог фото

Напій грог
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Грог зігріє вас довгими зиязиками або осінніми вечорами, коли хочеться затишно влаштуватися вдома в кріслі і сховатися пледом. Він зміцнить ваші сили, а аромат цього напою нікого не залишить байдужим.

Опис приготування:

Щоб приготувати зігріваючий і ароматний напій грог, вам знадобиться міцно заварений чай, білий ром і апельсиновий фреш. Ви можете використовувати пакетований сік, якщо під рукою у вас не виявилося свіжих апельсинів. Але найсмачніший напій виходить саме з свіжовичавленого соку. Щоб дізнатися, як приготувати напій грог, вивчіть цей рецепт.

  • Пакетики чаю - 2 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Ром білий - 80 мілілітрів
  • Цукор тростинний - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Kumkvat - За смаком
напій грог - фото крок 1
Закип'ятіть чайник і залийте окропом чайні пакетики. Дайте чаю настоятися. Також ви можете використовувати листовий чай. Після того, як він завариться, просто процідіть через дрібне ситечко.
напій грог - фото крок 2
Додайте в заварений чай тростинний цукор за смаком. Його кількість залежить від індивідуальних переваг. Ласуни можуть додати чотири чайні ложки. Якщо ж ви не любите солодке, то обмежитеся двома.
напій грог - фото крок 3
Кумквати вимийте і висушіть. Наріжте кружечками і видаліть кісточки. Можна обійтися і без цього фрукта, так як він використовується тільки для подачі, або ж замінити його на часточки апельсинів.
напій грог - фото крок 4
Апельсини вимийте і вичавіть з них сік. Найзручніше це робити за допомогою цитрус-преса. Але можна обійтися і звичайною ложкою або ручним пристосуванням.
напій грог - фото крок 5
У гарячий чай з цукром влийте апельсиновий сік. Щоб напій виглядав при подачі красиво, краще попередньо процідити апельсиновий фреш, щоб позбутися від волокон фрукта і залишків його м'якоті.
напій грог - фото крок 6
Влийте в чай ​​ром, перемішайте інгредієнти. Подавайте грог в келихах, додавши в них кружечки кумквата і поклавши по паличці кориці.

Схожі рецепти