Яблучний грог
(покроковий рецепт з фото)
Грог представляємо собою напій, приготований з рому з додаванням води, спецій, іноді меду та інших інгредієнтів. Яблучний грог досить цікавий варіант з більш м'яким яблучним смаком.
Не знаю у кого як, але от особисто у мене цей напій завжди асоціювався з піратами, і тільки потім я дізналася, що вперше його приготували для англійських моряків. І хоча в первинному варіанті, ром для цього напою розбавляли водою і лимонним соком, проте з часом з'явилося і багато інших рецептів, і в цьому я розповім вам, як зробити яблучний грог. Якщо чесно, для дощової осені кращого напою не знайти, в цей час на вулиці стає досить прохолодно, а на балконі якраз лежить зібраний урожай яблук. Ну, так чому б нам не поєднати їх з ромом і не приготувати яблучний грог в домашніх умовах, а якщо зробити такого грогу достатньо багато, то можна вже і вечірку влаштувати, так ви і зігрієтеся, і настрій собі піднімете.
1) Для початку очищаємо яблука від шкірки і вирізаємо у них серцевину. Викладаємо їх на деко, в окремій мисочці з'єднуємо мед зі склянкою води, поливаємо яблука цією сумішшю і посипаємо меленої корицею. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо яблука, поки вони не стануть м'якими.
2) Готове яблука перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо до стану пюре.
3) Решта 3 склянки води переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Потім заливаємо яблучне пюре гарячою водою і темним ромом, додаємо мед і перемішуємо все до однорідності. Розливаємо грог по склянках і посипаємо мускатним горіхом.
Ось такий досить простий у приготуванні і неймовірно смачний напій, обов'язково його спробуйте.
- Яблука - 5 штук
- Вода - 4 склянки(1 - Для глазировки яблок, 3 - В грог)
- Ром темний - 450 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений - - За смаком
1) Для початку очищаємо яблука від шкірки і вирізаємо у них серцевину. Викладаємо їх на деко, в окремій мисочці з'єднуємо мед зі склянкою води, поливаємо яблука цією сумішшю і посипаємо меленої корицею. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо яблука, поки вони не стануть м'якими.
2) Готове яблука перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо до стану пюре.
3) Решта 3 склянки води переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Потім заливаємо яблучне пюре гарячою водою і темним ромом, додаємо мед і перемішуємо все до однорідності. Розливаємо грог по склянках і посипаємо мускатним горіхом.
Ось такий досить простий у приготуванні і неймовірно смачний напій, обов'язково його спробуйте.