Рецепт Аджика з оцтом фото

Аджика з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Аджика, Гостре

По-моєму, аджика вже стала національним соусом для нашої країни. Вона підходить під багато страв. Навіть просто намазав її на хліб, буде дуже смачно. Треба запастися цієї диво-приправою.

Якщо ви хочете дізнатися вдалий рецепт улюбленої закуски, значить я вам розповім, як приготувати аджику з оцтом. Наробіть її про запас - і їжте в будь-який час. Аджика за цим рецептом виходить досить гострою, тому відмінно буде поєднуватися з м'ясом. Але спробуйте приправити соусом і інші блюда, теж буде дуже смачно.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Кисле яблуко - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень будь-яка - 1 пучок
  • Гострий перець - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Винний оцет 5% - 50 мілілітрів
  • Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
аджика з оцтом - фото крок 1
Чистий цибулю, пропустіть його через м'ясорубку. Потім перекладіть його в нагрітий сотейник з маслом. Пасеруйте до золотистого відтінку.
аджика з оцтом - фото крок 2
Помийте помідори, перейдіть їх через м'ясорубку. Те ж саме зробіть з болгарським перцем і часником. Не забудьте видалити в перці насіння. Вилийте масу до цибулі на вогонь.
аджика з оцтом - фото крок 3
Яблуко очистіть, видаліть серцевину і кісточки, розріжте на часточки. Добре промийте гострий перець, видаліть з нього зайве. Все подрібніть в м'ясорубці. Додайте в сотейник. Туди ж закиньте сіль з цукром. Готуйте 20 хвилин на повільному вогні.
аджика з оцтом - фото крок 4
Підготуйте банки і кришки для консервування. Наріжте зелень, висипте її до решти інгредієнтів. Далі влийте два види оцту.
аджика з оцтом - фото крок 5
Пару хвилин суміш повинна прокипіти. Потім розлийте аджику по банках і закупорьте. Вийде близько 900 мл. Соусу.

Схожі рецепти