Аджика з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
По-моєму, аджика вже стала національним соусом для нашої країни. Вона підходить під багато страв. Навіть просто намазав її на хліб, буде дуже смачно. Треба запастися цієї диво-приправою.
Якщо ви хочете дізнатися вдалий рецепт улюбленої закуски, значить я вам розповім, як приготувати аджику з оцтом. Наробіть її про запас - і їжте в будь-який час. Аджика за цим рецептом виходить досить гострою, тому відмінно буде поєднуватися з м'ясом. Але спробуйте приправити соусом і інші блюда, теж буде дуже смачно.
- Помідори - 1 кілограм
- Перець болгарський - 300 грам
- Кисле яблуко - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Зелень будь-яка - 1 пучок
- Гострий перець - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Винний оцет 5% - 50 мілілітрів
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Чистий цибулю, пропустіть його через м'ясорубку. Потім перекладіть його в нагрітий сотейник з маслом. Пасеруйте до золотистого відтінку.
Помийте помідори, перейдіть їх через м'ясорубку. Те ж саме зробіть з болгарським перцем і часником. Не забудьте видалити в перці насіння. Вилийте масу до цибулі на вогонь.
Яблуко очистіть, видаліть серцевину і кісточки, розріжте на часточки. Добре промийте гострий перець, видаліть з нього зайве. Все подрібніть в м'ясорубці. Додайте в сотейник. Туди ж закиньте сіль з цукром. Готуйте 20 хвилин на повільному вогні.
Підготуйте банки і кришки для консервування. Наріжте зелень, висипте її до решти інгредієнтів. Далі влийте два види оцту.
Пару хвилин суміш повинна прокипіти. Потім розлийте аджику по банках і закупорьте. Вийде близько 900 мл. Соусу.