Грецький салат з винним оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно це блюдо заправляють лимонним соком, але ми відступимо від цього правила - рецепт приготування грецького салату з винним оцтом не для тих, хто боїться експериментів!
В Греції, як відомо, є все. Тому не варто дивуватися тому, що в цій країні грецький салат заправляють не тільки соком лимона, але і винним оцтом. Правда, цей варіант не такий поширений, але все-таки цілком в дусі місцевої кулінарної традиції.
Для рецепта приготування салату грецького з винним оцтом можна використовувати як білу, так і червону різновид цього продукту - головне, щоб оцет був натуральний. Винний оцет додасть салату особливий, складний і м'який, аромат, легку кислинку і неповторну чарівність!
- Фета - 250 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Оцет винний - 1, 5 Ст. Ложки
- Зелень свіжа - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
Огірки вимити, обсушити і крупно нарізати - спочатку уздовж, а потім поперек, на "півмісяці" .
Помідори - часточками або шматочками.
Перець - квадратиками. Хоча це не принципово, можна і смужками нашаткувати; ).
Цибулю почистити і нарізати кільцями або півкільцями. До речі, для цього салату краще всього підходить шалот або червоний ріпчаста цибуля - він набагато солодший.
Маслини позбавити від кісточок - для цього кожну просто розчавити плоскою стороною ножа. Різати не потрібно.
Фету нарізати кубиками.
Зелень вимити, обсушити і дрібно нашаткувати
Винний оцет змішати з маслом, сіллю, перцем і орегано.
Всі інгредієнти скласти в салатник, полити заправкою і перемішати. Тепер ви знаєте, як приготувати салат грецький з винним оцтом!