Запечений лосось з винним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого лосося з соусом з білого вина і зеленої цибулі. На гарнір добре подавати картопля з чебрецем і смажені гриби.
Розігріти духовку до 230 градусів. Викласти філе лосося на аркуші для випічки, приправити сіллю. Випікати близько 15 хвилин.
Тим часом в маленькій каструлі розтопити масло на середньому вогні. Додати борошно і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Додати вино і довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки рідина не зменшиться в два рази, від 8 до 10 хвилин. Додати в зелену цибулю, приправити сіллю і перцем. Виделкою акуратно розламати філе лосося на шматки, полити соусом з білого вина і подавати.
- Велике філе лосося без шкіри - 650 грам
- Сіль і мелений перець - - За смаком
- Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
- Борошна - 2 чайних ложки
- Сухого білого вина - 1 Склянка
- Свіжого зеленого лука - 1 Ст. Ложка
Розігріти духовку до 230 градусів. Викласти філе лосося на аркуші для випічки, приправити сіллю. Випікати близько 15 хвилин.
Тим часом в маленькій каструлі розтопити масло на середньому вогні. Додати борошно і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Додати вино і довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки рідина не зменшиться в два рази, від 8 до 10 хвилин. Додати в зелену цибулю, приправити сіллю і перцем. Виделкою акуратно розламати філе лосося на шматки, полити соусом з білого вина і подавати.
Тим часом в маленькій каструлі розтопити масло на середньому вогні. Додати борошно і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Додати вино і довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки рідина не зменшиться в два рази, від 8 до 10 хвилин. Додати в зелену цибулю, приправити сіллю і перцем. Виделкою акуратно розламати філе лосося на шматки, полити соусом з білого вина і подавати.