Запечений лосось під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний обід - це запечений лосось під соусом в домашніх умовах. Готується він досить швидко, це воістину відмінний варіант вечері. Здорова і вишукана їжа - це швидко і легко!
Рецепт приготування запеченого лосося під соусом - чудо! Мені особисто прямо дуже-дуже подобається смак цього блюда: каперси в поєднанні з солодкуватим вершковим маслом дають воістину приємний присмак риби. Ну а лимонний сік і лосось, як відомо, - вже класика, так що тут зайвий раз і говорити не буду. Смачний і соковитий!
- Філе лосося - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Каперси мариновані - 2 Ст. Ложки (можна замінити горошком або кукурудзою)
- Борошно - 1 Чайна ложка
1. Підготуємо філешку, якщо треба - дістанемо великі кістки. Злегка натираємо сіллю і перцем (по бажанню). На кожен шматочок поміщаємо по горошинки вершкового масла, кладемо шматочок лимона.
2. Викладаємо нашу рибку в форму для запікання, накриваємо листом фольги. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
3. Тим часом на сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому муку. Сюди ж - сік одного лимона, каперси і подрібнений часник. Ретельно соус перемішуємо, по необхідності додаємо трохи води.
4. При подачі готовий шматочок поливаємо соусом. Смачного!