Рецепт Запечений лосось під соусом фото

Запечений лосось під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Смачний і ситний обід - це запечений лосось під соусом в домашніх умовах. Готується він досить швидко, це воістину відмінний варіант вечері. Здорова і вишукана їжа - це швидко і легко!

Опис приготування:

Рецепт приготування запеченого лосося під соусом - чудо! Мені особисто прямо дуже-дуже подобається смак цього блюда: каперси в поєднанні з солодкуватим вершковим маслом дають воістину приємний присмак риби. Ну а лимонний сік і лосось, як відомо, - вже класика, так що тут зайвий раз і говорити не буду. Смачний і соковитий!

  • Філе лосося - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Каперси мариновані - 2 Ст. Ложки (можна замінити горошком або кукурудзою)
  • Борошно - 1 Чайна ложка
запечений лосось під соусом - фото крок 1
1. Підготуємо філешку, якщо треба - дістанемо великі кістки. Злегка натираємо сіллю і перцем (по бажанню). На кожен шматочок поміщаємо по горошинки вершкового масла, кладемо шматочок лимона.
запечений лосось під соусом - фото крок 2
2. Викладаємо нашу рибку в форму для запікання, накриваємо листом фольги. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
запечений лосось під соусом - фото крок 3
3. Тим часом на сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому муку. Сюди ж - сік одного лимона, каперси і подрібнений часник. Ретельно соус перемішуємо, по необхідності додаємо трохи води.
запечений лосось під соусом - фото крок 4
4. При подачі готовий шматочок поливаємо соусом. Смачного!

Схожі рецепти