Рецепт Запечений лосось з йогуртовим соусом фото

Запечений лосось з йогуртовим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Лосось , Риба та морепродукти , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , До риби
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Філе лосося дуже ніжне і навіть вершкове. Цю особливість можна підкреслити соусом. Тоді кожен шматочок страви буде танути у вас в роті. Причому зробити це буде просто завдяки даним рецептом.

Опис приготування:

Прочитайте про те, як приготувати запеченого лосося з йогуртовим соусом. Це просто неймовірно ніжно! Також в смаку ви відчуєте кислинку і зовсім небагато прянощі від лимона з часником. Для такої риби підійде спокійний гарнір з рису або стручкової квасолі. Блюдо ідеально впишеться в романтичний вечір на двох.

  • Філе лосося - 500 грам
  • Грецький йогурт - 120 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Чебрець сухий мелений - 1 Чайна ложка
  • Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
  • Зелена цибуля, перо - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
запечений лосось з йогуртовим соусом - фото крок 1
1. Духовку розігрійте до 200 градусів. Філе змастіть половиною часнику, сіллю і перцем. Надішліть запікатися рибу на 13 хвилин.
запечений лосось з йогуртовим соусом - фото крок 2
2. А поки зробіть соус. У сотейнику розтопіть масло.
запечений лосось з йогуртовим соусом - фото крок 3
3. Потім додайте йогурт, сік, перець, сіль, часник і чебрець. Проваріть соус 2 хвилини.
запечений лосось з йогуртовим соусом - фото крок 4
4. Подавайте лосося, полив його соусом, а зверху прикрасьте блюдо нашинкованнимцибулею. Смачного!

Схожі рецепти