Запечений лосось з йогуртовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Філе лосося дуже ніжне і навіть вершкове. Цю особливість можна підкреслити соусом. Тоді кожен шматочок страви буде танути у вас в роті. Причому зробити це буде просто завдяки даним рецептом.
Прочитайте про те, як приготувати запеченого лосося з йогуртовим соусом. Це просто неймовірно ніжно! Також в смаку ви відчуєте кислинку і зовсім небагато прянощі від лимона з часником. Для такої риби підійде спокійний гарнір з рису або стручкової квасолі. Блюдо ідеально впишеться в романтичний вечір на двох.
- Філе лосося - 500 грам
- Грецький йогурт - 120 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Чебрець сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Зелена цибуля, перо - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Духовку розігрійте до 200 градусів. Філе змастіть половиною часнику, сіллю і перцем. Надішліть запікатися рибу на 13 хвилин.
2. А поки зробіть соус. У сотейнику розтопіть масло.
3. Потім додайте йогурт, сік, перець, сіль, часник і чебрець. Проваріть соус 2 хвилини.
4. Подавайте лосося, полив його соусом, а зверху прикрасьте блюдо нашинкованнимцибулею. Смачного!