Маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Незрівнянно ніжний і насичений торт! Аромат персиків і шоколаду тонко підкреслюються запахами кави і мигдалю. Соковитий щільний бісквіт і невагома шовковистість мусу. Чудові ласощі!
Пропоную на перший погляд дуже складний рецепт торта, але це зовсім не так. І Ви переконаєтеся в цьому, прочитавши докладний опис нижче. Додам лише те, що в крем-мусі використовуються сирі яйця, які потрібно ретельно опрацювати, а як це слід зробити я розповім. Приступимо!
- Яйця - 4 штуки (кОРЖ : всі продукти нижче)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 4 Ст. Ложки (тепла)
- Борошно пшеничне в / сорт - 130 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Мак - 1/2 склянки
- Розпушувач - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Мигдальний екстракт - 1/2 чайних ложки (просочення :всі продукти нижче)
- Кава - 200 мілілітрів (міцний з молоком і цукром)
- Йогурт натуральний - 250 грам (мУС :всі продукти нижче)
- Йогурт персиковий - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Згущене молоко - 3 Ст. Ложки
- Шоколад білий - 50 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(33-35 %)
- Желатин листової - 12 грам
Яйця збийте з цукром, теплою водою і сіллю в пишну піну.
Додайте ретельно просіяне з розпушувачем і какао-порошком борошно. Акуратно перемішайте тісто силіконової лопаткою методом складання: зверху вниз круговими рухами.
Всипте мак, попередньо змоловши його на кавомолці. Перемішайте лопаткою.
Вилийте тісто в підготовлену роз'ємну форму і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 25 до готовності.
Остудіть корж на решітці. Готовий корж щільний і здається сухуватим. Дайте йому відлежатися під харчовою плівкою від години до доби і він стане м'яким і ніжним, залишаючись щільним.
Розріжте бісквіт на два коржі, укладіть один в роз'ємну форму і просочіть обидва коржа солодким міцною кавою з молоком, ароматизовані його мигдальним екстрактом. Кава повинна бути охолодженим.
Яйця вимийте гарячою водою з господарським милом. Потім вимийте розчином соди - 2 чайних ложки на склянку гарячої води. І на закінчення швидко обдайте окропом, потім сполосніть холодною водою.
Згущене молоко залийте 100 мл окропу. Додайте наламай шматочках білий шоколад і розпустіть його при помішуванні. Додайте в гарячий розчин замочений за інструкцією і віджатий від зайвої вологи желатин. Добре перемішайте до повного його розчинення.
Яйця збийте з цукром до пишної піни, не менше 2 хвилин.
Акуратно лопаткою вмішайте частинами два види йогурту, намагаючись зберігати пишність суміші.
Тонкою цівкою, при помішуванні, влийте шоколадно-желатинову суміш.
Збийте в пишну піну густі вершки і акуратно введіть їх в мус частинами.
Викладіть половину мусу на корж в рознімної формі і поставте в морозилку хвилин на 5 до легкого схоплювання мусу, потім покладіть зверху другий корж.
Залийте залишок мусу доверху і приберіть в морозилку до схоплення. При бажанні можна перед другою заливкою перекласти торт в роз'ємну форму трохи більшого розміру, на пару сантиметрів, тоді мус красиво покриє боки торта.
Добре остудіть торт протягом години в холодильнику. Потім вийміть з форми, обернувши її рушником, змоченим в гарячій воді. Прикрасьте торт розтопленим білим шоколадом і свіжими фруктами і подавайте охолодженим. Приємного чаювання!