Рецепт Маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом фото

Маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження , Ювілей , 8 березня
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незрівнянно ніжний і насичений торт! Аромат персиків і шоколаду тонко підкреслюються запахами кави і мигдалю. Соковитий щільний бісквіт і невагома шовковистість мусу. Чудові ласощі!

Опис приготування:

Пропоную на перший погляд дуже складний рецепт торта, але це зовсім не так. І Ви переконаєтеся в цьому, прочитавши докладний опис нижче. Додам лише те, що в крем-мусі використовуються сирі яйця, які потрібно ретельно опрацювати, а як це слід зробити я розповім. Приступимо!

  • Яйця - 4 штуки (кОРЖ : всі продукти нижче)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 4 Ст. Ложки (тепла)
  • Борошно пшеничне в / сорт - 130 грам
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Мак - 1/2 склянки
  • Розпушувач - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мигдальний екстракт - 1/2 чайних ложки (просочення :всі продукти нижче)
  • Кава - 200 мілілітрів (міцний з молоком і цукром)
  • Йогурт натуральний - 250 грам (мУС :всі продукти нижче)
  • Йогурт персиковий - 150 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Згущене молоко - 3 Ст. Ложки
  • Шоколад білий - 50 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів(33-35 %)
  • Желатин листової - 12 грам
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 1
Яйця збийте з цукром, теплою водою і сіллю в пишну піну.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 2
Додайте ретельно просіяне з розпушувачем і какао-порошком борошно. Акуратно перемішайте тісто силіконової лопаткою методом складання: зверху вниз круговими рухами.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 3
Всипте мак, попередньо змоловши його на кавомолці. Перемішайте лопаткою.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 4
Вилийте тісто в підготовлену роз'ємну форму і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 25 до готовності.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 5
Остудіть корж на решітці. Готовий корж щільний і здається сухуватим. Дайте йому відлежатися під харчовою плівкою від години до доби і він стане м'яким і ніжним, залишаючись щільним.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 6
Розріжте бісквіт на два коржі, укладіть один в роз'ємну форму і просочіть обидва коржа солодким міцною кавою з молоком, ароматизовані його мигдальним екстрактом. Кава повинна бути охолодженим.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 7
Яйця вимийте гарячою водою з господарським милом. Потім вимийте розчином соди - 2 чайних ложки на склянку гарячої води. І на закінчення швидко обдайте окропом, потім сполосніть холодною водою.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 8
Згущене молоко залийте 100 мл окропу. Додайте наламай шматочках білий шоколад і розпустіть його при помішуванні. Додайте в гарячий розчин замочений за інструкцією і віджатий від зайвої вологи желатин. Добре перемішайте до повного його розчинення.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 9
Яйця збийте з цукром до пишної піни, не менше 2 хвилин.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 10
Акуратно лопаткою вмішайте частинами два види йогурту, намагаючись зберігати пишність суміші.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 11
Тонкою цівкою, при помішуванні, влийте шоколадно-желатинову суміш.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 12
Збийте в пишну піну густі вершки і акуратно введіть їх в мус частинами.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 13
Викладіть половину мусу на корж в рознімної формі і поставте в морозилку хвилин на 5 до легкого схоплювання мусу, потім покладіть зверху другий корж.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 14
Залийте залишок мусу доверху і приберіть в морозилку до схоплення. При бажанні можна перед другою заливкою перекласти торт в роз'ємну форму трохи більшого розміру, на пару сантиметрів, тоді мус красиво покриє боки торта.
маковий торт з йогуртовим мусом і білим шоколадом - фото крок 15
Добре остудіть торт протягом години в холодильнику. Потім вийміть з форми, обернувши її рушником, змоченим в гарячій воді. Прикрасьте торт розтопленим білим шоколадом і свіжими фруктами і подавайте охолодженим. Приємного чаювання!

Схожі рецепти