Фісташковий тарт з білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів апетитних і вишуканих десертів хочу запропонувати цей класний варіант, як приготувати фісташковий тарт з білим шоколадом. Насичений смак, приголомшливий аромат і зовнішній вигляд підкорять вас!
Такий десерт обов'язково припаде до душі і дорослим, і діткам. Відразу хочу сказати, що, незважаючи на велику кількість часу, вказане в рецепті, активних дій буде зовсім небагато, так що не варто лякатися Зелений барвник в даному випадку використовується виключно за бажанням, щоб додати яскравих відтінків і зробити тарт ще більш апетитним.
- Fistashki - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Білий шоколад - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
- Вершки - 75 грам
- Харчовий барвник зелений - 1 штука (по бажанню)
1. Насамперед очистите фісташки.
2. Подрібніть, але не в борошно, а щоб траплялися маленькі шматочки.
3. З'єднайте горіхи з просіяного борошном і цукром.
4. Додайте холодне вершкове масло. Ретельно перемішайте. Якщо крихта занадто суха, додайте кілька ложок крижаної води.
5. Скачайте тісто в кулю, залиште на 20 хвилин.
6. Після розкачайте тонко і викладіть у жароміцних форму. Зверху покладіть лист пергаменту і утяжелитель (квасоля або горох), наприклад. При температурі 200 градусів випікайте корж 20 хвилин. Потім приберіть утяжелитель і запікайте ще 7-10 хвилин.
7. Вершки, шоколад і вершкове масло поставте на вогонь і розтопіть.
8. Начинка повинна бути повністю однорідною, коли знімаєте з вогню.
9. Вилийте у форму. При бажанні доповніть барвником (попередньо розведеним за інструкцією).
10. Залиште фісташковий тарт з білим шоколадом мінімум на 2 годину. Після можна прикрасити горішками, нарізати порційними шматочками і подавати до столу.
11. Приємного чаювання!