Тарт з вишнею та білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам поповнити свою кулінарну скарбничку одним зовсім нескладним, але дуже цікавим варіантом, як приготувати тарт з вишнею та шоколадом. Випічка дуже цікава, доречна буде і в свято.
В даному випадку ми будемо готувати випічку з білим шоколадом, але ви можете взяти і класичні чорний або молочний. Щоб зробити десерт ще більш ароматним, можна використовувати корицю, ванілін, а також трохи алкоголю (лікер або коньяк), якщо тортик їстимуть тільки дорослі. До речі, корж можна зробити заздалегідь, тоді приготування займе у вас менше часу.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто і 2 в вершках)
- Цукор - 100 грам (навпіл в тісто і в крем)
- Шоколад - 200 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вишня - 500 грам (приблизно)
1. Почати потрібно, звичайно ж, з тіста. У глибокій мисці з'єднайте холодне вершкове масло, натертое на терке, яйце, трохи цукру і борошно. Замісити однорідне тісто. Робити це потрібно швидко, щоб масло не тануло від температури рук.
2. Скачайте його в кульку, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник приблизно на півгодинки.
3. Викладіть тісто у жароміцних форму, розподіліть руками так, щоб вийшли бортики. Виделкою зробіть проколи. Зверху викладіть лист пергаменту і який-небудь утяжелитель: горох, крупу, квасоля. Надішліть в розігріту духовку хвилин на 10-12, а потім приберіть утяжелитель і запікайте до рум'яної скоринки ще хвилин 15.
4. Паралельно з коржем можна зайнятися ягодами. Використовувати можна як свіжу, так і консервовану. В даному випадку ягода свіжа, з неї потрібно дістати кісточки.
5. Поки корж остигає можна зайнятися кремом. Покришите невеликими шматочками шоколад і відправте в сотейник. Влийте вершки і поставте на водяну баню.
6. У глибокій мисці збийте 2 яйця з цукром. Сюди ж можете додати ваніль або корицю, якщо використовуєте їх в цей простий рецепт торта "вишня в шоколаді" .
7. Коли шоколад повністю розтанув, влийте тонкою цівкою в яйця, постійно помішуючи. Додайте просіяний крохмаль і ще раз перемішайте.
8. Ягоди викладіть в форму.
9. І залийте зверху все це шоколадним кремом. Тепер можна відправити форму в духовку і запікати близько 40-50 хвилин при температурі близько 180 градусів.
10. Ось така краса вийде в результаті. Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати тарт з вишнею та білим шоколадом, доведеться вам до душі.
Смачного!
Смачного!