Кекс з білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Святкові кекси! Таке роздолля для фантазії господинь і радості ласунів! Спечіть цей чудовий кекс з медовим ароматом, яскравими бризками цукатів і сухофруктів, шматочками білого шоколаду.
Сухофрукти можна залити не тільки ромом, але і десертним вином або просто міцним солодким чаєм - буде теж дуже смачно. Також можна спекти кекс тільки на пшеничній муці, він буде більш світлим.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки (рідкий)
- Кефір - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Заголовок Бондюель - 80 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Цукати - 50 грам
- Шоколад білий - 70 грам
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
Промийте ізюм і курагу, просушіть паперовим рушником. Наріжте курагу шматочками, додайте цукати і залийте все ромом на півгодини.
Збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної піни.
Додайте розтоплені мед і вершкове масло, влийте кефір і перемішайте лопаткою. Всипте просіяне з розпушувачем борошно - пшеничне і кукурудзяне, додайте апельсинову цедру (смачніше свіжу), перемішайте лопаткою до однорідності.
Порубати білий шоколад невеликими шматочками і втрутився в тісто разом з сухофруктами і цукатами. Перелийте тісто в форму і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці близько години. Перевірте готовність сухий шпажкою.
Готовий кекс вийміть на решітку, охолодіть і присипте цукровою пудрою. Можна подавати кекс трохи теплим, тоді він ще ароматні.
Остиглий кекс чудово ріжеться на тонкі скибочки.