Брусничний торт з білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування брусничного торта з білим шоколадом - просто скарб! Такого збалансованого і ніжного десерту я давно не пробувала. Спробуйте, готувати просто, а торт смачний!
Це абсолютно приголомшливий рецепт приготування брусничного торта з білим шоколадом! Я, правда, трохи його спростила. В оригіналі дбав великий коричневий корж, різався на частини і змазувався білої сумішшю. Але, так виходить не менш смачно, але на порядок простіше! рекомендую!
- Брусниця - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам(100 грам - для коричневого коржа, 50 грам - для білого)
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 250 грам(200 грам - в коричневий корж, залишок - в білий)
- Борошно - 200 грам(150 грам - в коричневий корж, залишок - в білий)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки(2 яйця - в коричневий корж, одне - в білий)
- Крем - 100 грам
- Шоколад білий - 150 грам(100 грам - в білий корж, 50 грам - в коричневий)
- Шоколад темний - 50 грам (для прикраси)
1. Робимо коричневий корж. Розтопимо масло, змішаємо його з какао, білим шоколадом і цукром на маленькому вогні. Цукор повинен розчинитися. Мука харчування, яйця, розпушувач і ягоди. Ретельно перемішати. Пару ягід залиште для прикраси.
2. Зробимо світлий шар. Змішаємо топлений білий шоколад, сметану, цукор, яйце, олія, борошно в блендері. Заливаємо коричневий корж цією сумішшю.
3. Потремо зверху темний шкоолад, відправимо запікатися приблизно на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Прикрашаємо при подачі свіжими ягідками. Готово!