Котлети з нуту з йогуртовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Такі котлети дуже популярні у вегетаріанців, адже в їх складі нут - джерело білка. Хрусткі зовні, м'які всередині, ці котлетки разом з смачним і ніжним соусом стануть відмінним блюдом для вечері.
Ця страва напевно оцінять вегетаріанці, адже нут - відмінне джерело білка. Його можна їсти навіть сирим, просто замочивши його на ніч, і з ранку клацати, як горішки. А з цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати котлети з нуту з йогуртовим соусом. Смачні котлети можна приготувати під час посту, "м'ясоїди" будуть задоволені.
- Гайка - 400 грам (консервований)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень петрушки - 25-30 грам
- Зелень кінзи - 25-30 грам
- Кмин - 0, 5-1 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки(2 - в котлети, 1 - для соусу)
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Йогурт грецький - 125 грам
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сода - 1, 5-2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
Подрібнюємо насіння коріандру і кмин. Щоб ці спеції ще більше "заграли", можна злегка підігріти їх на сухій сковороді.
Очистимо часник і цибулю, помиємо зелень. Викладаємо цибулю, часник і зелень в блендер.
І подрібнюємо. Потім перекладаємо в окрему миску і додамо лимонний сік, перемішаємо.
Зливаємо рідину з консервованого нуту і викладаємо його в чашу блендера. Якщо у вас нут в зернах, замочіть його на ніч у холодній воді.
І подрібнюємо, але не в однорідну масу!
Додаємо до подрібненого нуту зелень зі спеціями, сіль і соду.
І все перемішуємо кілька разів клацнувши кнопки міксера.
До отриманої маси додати борошно і формуємо 8-9 котлет. Поставимо їх на годину в холодильник.
Для соусу змішуємо грецький йогурт з ложкою лимонного соку, дрібкою солі і чорного перцю.
Обсмажуємо котлети на рослинному маслі по 4-5 хвилин з обох сторін до рум'янцю. І подаємо зі смачною коржем і соусом.