Тушкована капуста з винним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Просте в процесі, недороге, смачна страва хочу запропонувати вам на замітку. Перед вами покроковий рецепт, як приготувати тушковану капусту з винним соусом, який я рекомендую спробувати обов'язково!
В даному випадку у нас соус на основі томатної пасти, але якщо у вас під рукою є домашній томатний соус, можна взяти його. Вино надає капусті пікантність, блюдо виходить дивно смачним. До речі, таку капусту можна використовувати для начинки пирога, наприклад.
- Капуста - 1 штука (трохи менше кілограма)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Сухе вино - 50 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль і зелень - За смаком
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів нам буде потрібно.
2. Насамперед очистіть і подрібніть часник.
3. Розігрійте рослинне масло, обсмажте до легкої рум'яності часник.
4. Паралельно нашинкуйтекапусту.
5. Викладіть її в часникове масло і трохи обсмажте.
6. Для приготування соусу розведіть у воді томатну пасту, додайте вино, цукор, сіль за смаком.
7. Влийте соус в капусту, акуратно перемішайте і залиште гаситися на середньому вогні. Час залежить від того, яку капусту ви любите: більше хрустку або м'яку.
8. Для 1 хвилинку до подачі додайте подрібнену свіжу зелень.
Смачного!
Смачного!