Яловичина, тушкована з грибами і бренді-соусом
(покроковий рецепт з фото)
Яловичину за цим рецептом можна готувати як цілим шматком, так і нарізану на шматочки. Можна готувати і томити в духовці, а можна на плиті. Рецепт дуже-дуже простий, пробуйте!
Якщо Ви хочете приготувати смачне і незвичайне блюдо, то рецепт для Вас. М'ясо виходить соковитим і ніжним. До речі, готувати таким чином можна будь-яке м'ясо, наприклад, телятину або свинину. Якщо бренді у Вас не виявилося, то цілком можна замінити його на коньяк. Пробуємо!
- Яловичина - 1 кілограм
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Бульйон - 2 склянки
- Вино червоне сухе - 1 Склянка
- Бренді - 1/2 склянки
- Томатний соус - 1/2 склянки
- Прованські трави - 4 щіпки
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
1. Яловичину помийте і наріжте на шматочки.
2. Цибулю і часник подрібніть.
3. Гриби помийте і наріжте.
4. М'ясо посоліть, поперчіть і обсмажте на сковороді.
5. Додайте цибулю і часник, обсмажте все разом.
6. Додайте гриби і продовжуйте все обсмажувати.
7. Додайте томатний соус, бренди, вино і тушкуйте все на невеликому вогні 1, 5 годину.
8. Для 10 хвилин до готовності додайте борошно, розведену у воді і зніміть сковороду з вогню через 1 хвилину. Смачного!