Яловичина під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю червоне м'ясо. З усіх різновидів волію яловичину. Вона більш жорстка, ніж свинина, але набагато корисніше, пісне. Приготувати з яловичини можна багато. Наприклад - таке блюдо.
Блюдо з даного рецептом неймовірно смачне. М'ясо щонайм'якшої, ніжне. Блюдо готується відразу в одній посудині. Тільки м'ясо, і соус готуються разом, що значно спрощує роботу і полегшує витрати часу господинь. Блюдо заслуговує на увагу, і вам слід спробувати приготувати його разом зі мною. Чи готові? тоді дивіться, як приготувати яловичину під грибним соусом.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Печериці або інші гриби - 200 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 1-2 склянок
Для приготування яловичини під грибним соусом ми візьмемо м'ясо з лопатки туші. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
У сотейнику розігрійте рослинне масло. Покладіть в сотейник м'ясо. Гасіть його у власному соку 40 хвилин.
Нарізаємо цибулю півкільцями. Можна нарізати його і кубиком. Форма нарізки цибулі не має особливого значення.
Коли м'ясний сік увариться, влийте в каструлю 1 склянку окропу (можна і трохи більше). Додайте нарізану цибулю, спеції, сіль. Гасіть все разом ще 40 хвилин.
Додайте в сотейник нарізані печериці. Мої гриби заморожені. Звичайно, можна взяти і свіжі. Можна взяти мікс грибів або просто лісові гриби.
Доведіть страву за смаком. Додайте спеції і сіль за необхідності. Подайте яловичину під грибним соусом до столу, доповнивши порцію будь-яким гарніром.