Рецепт Котлети під грибним соусом фото

Котлети під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Гриби
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Пропоную зробити блюдо менш калорійним і не смажити котлети, а приготувати їх на пару. Подавайте котлети з улюбленими соусами, мій - грибний! І сьогодні я покажу, як швидко і просто його приготувати.

Приготувати котлети під грибним соусом зовсім не складно. Наберіться терпіння - і вперед! Приготуйте спочатку фарш, надішліть першу партію на пар, приготуйте соус. Подавайте котлетки під грибним соусом з улюбленими гарнірами. Хай щастить!

  • Куряче філе - 500 грам
  • Яловичина - 500 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Яйце - 1 штука
  • Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Гриби - 400 грам
  • Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Вода - 1 Склянка
котлети під грибним соусом - фото крок 1
Підготуйте продукти. У міру приготування я буду уточнювати, які продукти і для чого я використовую. Отже, вимийте м'ясо і гриби, очистіть часник - і приступаємо!
котлети під грибним соусом - фото крок 2
Спочатку потрібно приготувати фарш для котлет. Котлети у мене будуть дієтичними і смачними, без жиру і смаження. Приготуйте з курячого філе і яловичини фарш за допомогою м'ясорубки або блендера. Додайте в нього половину склянки крижаної води, сіль, перець, часник, яйце і панірувальні сухарі. Добре вимішайте фарш до однорідного пружного стану.
котлети під грибним соусом - фото крок 3
Столовою ложкою набирайте фарш, руками ліпіть котлети, форму можна зробити будь-який: овальної, плоскою, кульками і т.Д.
котлети під грибним соусом - фото крок 4
Готуйте котлети на пару невеликими партія по 5-6 штук протягом 45 хвилин. Режим мультиварки - "пар", кришка обов'язково закрита!
котлети під грибним соусом - фото крок 5
Тепер переходимо до соусу. Гриби вимийте і поріжте невеликими шматочками, обсмажте їх на рослинному маслі до м'якості.
котлети під грибним соусом - фото крок 6
У склянці холодної води розчиніть трохи солі, додайте перцю і кукурудзяної муки, перемішайте, щоб мука розчинилася повністю і не утворила грудочки. До майже готовим грибам додайте сметану, воду з борошном і спеціями, перемішайте і тушкуйте до загустіння соусу.
котлети під грибним соусом - фото крок 7
Буквально через кілька хвилин мій соус був уже готовий.
котлети під грибним соусом - фото крок 8
З допомогу погружного блендера подрібніть масу до стану крему. Грибний соус готовий!
котлети під грибним соусом - фото крок 9
Готовий парові котлети розкладіть по тарілочках і полийте соусом. Смачного!

Схожі рецепти