Жиро
(покроковий рецепт з фото)
Гирос робиться з двох видів м'яса - баранини і яловичини. Ви можете використовувати його як закуску (добре піде на фуршет) або ж як головне гаряче до столу з будь-якого приводу.
Я люблю готувати гіроса до святкового столу. Блюдо незвичайне, ви переконаєтеся в цьому самі. Подається з будь-яким гарніром, добре підходить для фуршету, до нього також йдуть майже всі соуси. Якщо гіроса нарізати тонкими скибочками, то можна використовувати для бутербродів. Коротше, рецепт гіроса варто освоїти - страва смачна і універсальне Грецька кухня, до речі.
- Баранячий фарш - 500 грам
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Цибуля - 1 штука (цибулина середнього розміру.)
- Часник - 2 зубчики
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець - 0, 5 чайних ложки
Подрібніть цибулю в блендері, або дрібно-дрібно наріжте. Покладіть в марлю і вичавіть, щоб позбутися від зайвого соку.
Поверніть цибулю в блендер, додайте всі інші інгредієнти (спеції і фарш) і перемішайте.
У вас вийде ось така маса.
Покладіть масу в поліетиленовий пакет або загорніть в поліетилен. Добре затягніть. Покладіть в холодильник на дві години.
Через дві години дістаньте м'ясо і викладіть його на деко або форму для запікання. Розподіліть рівно і добре притисніть, щоб не залишилося ніяких повітряних кишеньок. Розігрійте духовку на 160 градусів.
Залийте м'ясо водою так, щоб воно потонуло на половину. Запікайте до повної готовності, приблизно одну годину і двадцять хвилин.
Ваша закінчена Гирос!
Смачного!