Засолка лука на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом засолювання лука на зиму. Така заготовка довго зберігається, не втрачаючи свіжість і смак молодої зеленої цибулі. Навіть взимку зможете балувати рідних салатами із зеленню!
Цей простий рецепт засолювання лука на зиму дуже люблять в моїй родині. У бабусі був великий город, і вона із задоволенням заготовлювала таке корисне соління на зиму. Вона і поділилася цим рецептом з моєю мамою, а та, в свою чергу, зі мною. Я заготовлював всього пару банок, цього вистачає до наступного врожаю. Спробуйте і ви, це просто!
- Цибуля зелена - 1 кілограм
- Сіль - 250 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Лук ретельно перебираємо. Нам потрібні тільки свіжі і не зіпсовані стебла. Моєму їх і просушують. Дрібно нарізаємо і складаємо в каструлю.
2. Додаємо сіль, ретельно перемішуємо. Якщо цибуля не дуже соковитий і сіль не розчиняється, трохи потолчём його. Маса повинна вийде однорідної, без кристалів солі.
3. Викладаємо суміш у підготовлені стерильні банки. Викладаємо якомога щільніше, а зверху заливаємо олію. Закриваємо стерильними кришками, і зберігаємо в темному прохолодному місці.
4. Через місяць після приготування цибулю вже можна діставати і додавати в салати або в перші страви!