Рецепт Засолка лука на зиму фото

Засолка лука на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цибуля, Зелена цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Ділюся класичним рецептом засолювання лука на зиму. Така заготовка довго зберігається, не втрачаючи свіжість і смак молодої зеленої цибулі. Навіть взимку зможете балувати рідних салатами із зеленню!

Цей простий рецепт засолювання лука на зиму дуже люблять в моїй родині. У бабусі був великий город, і вона із задоволенням заготовлювала таке корисне соління на зиму. Вона і поділилася цим рецептом з моєю мамою, а та, в свою чергу, зі мною. Я заготовлював всього пару банок, цього вистачає до наступного врожаю. Спробуйте і ви, це просто!

  • Цибуля зелена - 1 кілограм
  • Сіль - 250 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
засолка лука на зиму - фото крок 1
1. Лук ретельно перебираємо. Нам потрібні тільки свіжі і не зіпсовані стебла. Моєму їх і просушують. Дрібно нарізаємо і складаємо в каструлю.
засолка лука на зиму - фото крок 2
2. Додаємо сіль, ретельно перемішуємо. Якщо цибуля не дуже соковитий і сіль не розчиняється, трохи потолчём його. Маса повинна вийде однорідної, без кристалів солі.
засолка лука на зиму - фото крок 3
3. Викладаємо суміш у підготовлені стерильні банки. Викладаємо якомога щільніше, а зверху заливаємо олію. Закриваємо стерильними кришками, і зберігаємо в темному прохолодному місці.
засолка лука на зиму - фото крок 4
4. Через місяць після приготування цибулю вже можна діставати і додавати в салати або в перші страви!

Схожі рецепти