Рецепт Закуска з лука на зиму фото

Закуска з лука на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цибуля, Ріпчаста цибуля
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На природу, Корисний обід, Легка вечеря, Святковий обід
Заготовки, Маринування

Маринована цибуля - відмінна закуска, яка нарівні з консервованими помідорами сподобається всім, оскільки володіє дуже цікавим, пікантним смаком. Пропоную маринувати цибулю з зеленню.

Маринування позбавляє цибулю від надмірної пекучості, а прянощі і приправи надають відмінного смаку і аромату. Прянощі беріть ті, які вам більше подобаються і до яких ви звикли. У цьому рецепті я хочу розповісти, як приготувати закуску з лука на зиму з петрушкою. Цікавий кисло-солодкий лук прекрасно доповнить і звичайна вечеря, і святкове застілля. Особливо вигідно він поєднується з шашликом, стравами з риби і птиці, смаженим і запеченим м'ясом. Ottsediv Маринад, цибуля можна додавати в салати, щоб надати їм незвичайного пікантного смаку. Заготовте кілька баночок закуски з лука на зиму, а спробувавши, на наступний рік ви зробите ще більше.

  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
закуска з лука на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Цибулю очистіть від лушпиння і добре помийте. Щоб легко і швидко очистити цибулю, опустіть його на пару хвилин в окріп, а потім обдайте холодною водою. В результаті лушпиння буде легко зніматися, і ви не витратите багато часу на цей процес.
закуска з лука на зиму - фото крок 2
Наріжте цибулю півкільцями, а зелень петрушки дрібно нарубати.
закуска з лука на зиму - фото крок 3
Приготуйте маринад: в каструлю влийте воду, додайте сіль і перекипятить. Якщо хочете отримати більш солодкий смак, додайте чайну ложку цукру або меду. Потім влийте оцет і зніміть з вогню.
закуска з лука на зиму - фото крок 4
У мисці змішайте цибулю з зеленню петрушки.
закуска з лука на зиму - фото крок 5
Підготовлену стерилізовані банки наповніть цибулею і залийте гарячим маринадом. Прикрийте металевою кришкою і поставте в каструлю з теплою водою для стерилізації. З моменту закипання води банки ємністю 0, 5 літра стерилізують 7 хвилин. Потім дістаньте і щільно закупорьте. Переверніть банку догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження. Закуска з лука на зиму готова.

Схожі рецепти