Засипана капуста
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати засипану капусту. Ця страва з Закарпатської кухні, де капуста засипається пшоном, а потім всі разом гаситься.
Це пісний варіант засипаній капусти. Для приготування використовується сейтан - рослинний аналог м'яса. Його можна замінити на соєвий текстурат або гриби (краще лісові). Замість пшона можна використовувати рис. Виходить смачне і ситне блюдо, щось середнє між кулішем і бігосом.
- Кисла капуста - 500 грам
- Seytan - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Пшоно - 75 грам
- Сметанний соєвий крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Цибуля наріжте кубиками. Обсмажте цибулю в каструлі з товстим дном до м'якості.

Сейтан наріжте на дрібні шматочки. Додайте його в каструлю до цибулі і обсмажуйте разом 5-7 хвилин.

Квашену капусту наріжте коротший. Викладіть її товстим шаром на сейтан з цибулею. Залийте водою, щоб вона покривала капусту на 1 см. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин не перемішуючи.

В цей час підготуйте пшоно. Щоб воно не гірчило, залийте його окропом, перемішайте, потім добре промийте. Повторіть процедуру ще пару раз.

Додайте пшоно в каструлю, приправити сіллю, перемішайте і варіть на повільному вогні 20 хвилин.

Розведіть борошно, соєвий сметанний крем і трохи води до однорідної маси.

Додайте його в каструлю, тушкуйте все разом ще 5-6 хвилин.

Засипана капуста готова, смачного!