Рецепт Засипана капуста фото

Засипана капуста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста , Крупи , Пшоно і пшениця
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У цьому рецепті я розповім, як приготувати засипану капусту. Ця страва з Закарпатської кухні, де капуста засипається пшоном, а потім всі разом гаситься.

Опис приготування:

Це пісний варіант засипаній капусти. Для приготування використовується сейтан - рослинний аналог м'яса. Його можна замінити на соєвий текстурат або гриби (краще лісові). Замість пшона можна використовувати рис. Виходить смачне і ситне блюдо, щось середнє між кулішем і бігосом.

  • Кисла капуста - 500 грам
  • Seytan - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Пшоно - 75 грам
  • Сметанний соєвий крем - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
засипана капуста - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
засипана капуста - фото крок 2
Цибуля наріжте кубиками. Обсмажте цибулю в каструлі з товстим дном до м'якості.
засипана капуста - фото крок 3
Сейтан наріжте на дрібні шматочки. Додайте його в каструлю до цибулі і обсмажуйте разом 5-7 хвилин.
засипана капуста - фото крок 4
Квашену капусту наріжте коротший. Викладіть її товстим шаром на сейтан з цибулею. Залийте водою, щоб вона покривала капусту на 1 см. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин не перемішуючи.
засипана капуста - фото крок 5
В цей час підготуйте пшоно. Щоб воно не гірчило, залийте його окропом, перемішайте, потім добре промийте. Повторіть процедуру ще пару раз.
засипана капуста - фото крок 6
Додайте пшоно в каструлю, приправити сіллю, перемішайте і варіть на повільному вогні 20 хвилин.
засипана капуста - фото крок 7
Розведіть борошно, соєвий сметанний крем і трохи води до однорідної маси.
засипана капуста - фото крок 8
Додайте його в каструлю, тушкуйте все разом ще 5-6 хвилин.
засипана капуста - фото крок 9
Засипана капуста готова, смачного!

Схожі рецепти