Запечена свинина з білим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Запечена свинина з білим соусом - прекрасне блюдо, яке стане прикрасою святкового столу. М'ясо запікається цілим шматком, рясно обсипані спеціями. Виходить дуже ароматно і дуже смачно!
Запечена свинина з білим соусом - соковите, ніжне й ароматне м'ясо. Приготувати його зможе навіть початківець кулінар, адже найскладніше в цій страві, це правильно і міцно обв'язати шматок м'яса. Велика кількість пряних спецій надають м'ясу яскравий смак і аромат. Якщо у вас буде шматок поменше, той час запікання розглядайте так - 1 кг м'яса - 1 годину запікання. Цей рецепт передбачає приготування білого соусу. Для нього ми будемо використовувати сік, який залишився після смаження. Так що нічого у нас не пропаде. Соус виходить ніжним і оксамитовим по консистенції і відмінно доповнить смак м'яса. Просто, і дуже смачно!
- Свиняча корейка - 2 кілограма
- Чорний мелений перець - 2 Ст. Ложки
- Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
- Базилік сушений - 1 Ст. Ложка
- Часник гранульований - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Свинину помийте і обсушіть паперовим рушником.
Перетягніть м'ясо кулінарним шпагатом.
Повапните м'ясо сіллю і спеціями і покладіть в фольгу. Загорніть і відправте м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 годину.
Коли м'ясо запече, злийте з нього сік, що утворився і влийте його в сковороду. М'ясо залиште відпочивати, а до соку додайте вершкове масло.
Додайте борошно, обсмажте до золотистого кольору.
Влийте бульйон і варіть до загустіння, постійно помішуючи, на повільному вогні.
Свинину порізати, соус влийте в соусник і подавайте всі разом з картоплею і овочами.