Локшина з білим соусом з молюсків
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування італійської локшини з соусом з молюсків, білого вина і цибулі.
У великій каструлі з солоною киплячою водою відварити локшину на 1 хвилину менше, ніж зазначено в інструкції. Відкласти в сторону 1/2 чашки рідини, що залишилася після варіння. Злити воду з локшини, відкласти в сторону.
Поки локшина готується, нагріти масло в середній сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, часник і червоний перець. Готувати, помішуючи, поки цибуля не стане м'яким, від 5 до 7 хвилин. Додати вино і довести до кипіння, варити, помішуючи, поки рідина не зменшиться наполовину, близько 2 хвилин.
Додати молюсків, накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні, помішуючи іноді, від 3 до 5 хвилин. Додати локшину і продовжувати варити готовності локшини, близько 2 хвилин. Зняти з вогню, додати масло і петрушку. Додати трохи зарезервованої, якщо це необхідно, приправити сіллю і подавати.
- Сіль - - За смаком
- Лапши лингвине- 360 грам
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Зубчики часнику - 4 штуки
- Червоного перцю пластівцями - 1/4 чайних ложки
- Сухого білого вина - 3/4 склянки
- Молюсків - 900 грам
- Масла - 2 Ст. Ложки
- Свіжої петрушки - 1/4 склянки
Поки локшина готується, нагріти масло в середній сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, часник і червоний перець. Готувати, помішуючи, поки цибуля не стане м'яким, від 5 до 7 хвилин. Додати вино і довести до кипіння, варити, помішуючи, поки рідина не зменшиться наполовину, близько 2 хвилин.
Додати молюсків, накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні, помішуючи іноді, від 3 до 5 хвилин. Додати локшину і продовжувати варити готовності локшини, близько 2 хвилин. Зняти з вогню, додати масло і петрушку. Додати трохи зарезервованої, якщо це необхідно, приправити сіллю і подавати.