М'ясо під білим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цю страву можна приготувати з будь-якого виду м'яса, але найбільш ніжним і смачним виходить свинина і курка, на прикладі якої я і покажу даний рецепт. Але можна взяти м'якоть свинини - теж смачно!
Якщо замість курячого філе ви візьмете свинину, то перед приготуванням рекомендую шматки трохи відбити, щоб м'ясо вийшло ще більш ніжним. Втім, перед тим, як нарізати курку шматочках, добре б по ній теж трохи пройтися молоточком. Також при бажанні в соус можна додавати не тільки зазначені в рецепті спеції, і що, що вам більше до смаку (наприклад, каррі).
- Куряче філе - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Крем 15% - 3 Ст. Ложки
- Будь-яка приправа для курки - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Куряче м'ясо миємо й нарізаємо невеликими шматочками (щоб воно швидше присмажився). Відправляємо його на сковорідку з рослинним маслом.
Поки куряче м'ясо гаситься, займаємося овочами. Чистимо цибулю та нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо його.
Те ж саме робимо з морквою - очищаємо і натираємо на крупній тертці, потім обсмажуємо.
Коли м'ясо буде доходити до готового стану, додаємо на сковорідку спеції, перець і сіль. Якщо в сковорідці мало рідини, то доливаємо трохи води.
Додаємо в сковорідку з куркою сметану. Ми залишаємо м'ясо нудитися на повільному вогні під кришкою хвилин на 10, потім викладаємо пасеровані овочі (морква і цибуля). Тушкуємо м'ясо протягом 20 хвилин на дуже повільному вогні. Подаємо приготоване м'ясо з будь-яким гарніром.