Рецепт Запечена курка з морквою фото

Запечена курка з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Курка, Морква, Лимон
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Чи збираєтеся готувати цілу курочку на вечерю, на обід або зовсім до святкового столу? Рекомендую вам відмінний і дуже простий рецепт, як приготувати запечену курку з морквою.

Рекомендую використовувати солодку моркву невеликого розміру, а якщо у вас велика, тоді наріжте її тонкими скибочками. Навесні або влітку використовуйте молоду моркву. Блюдо робиться дуже просто, виглядає апетитно і коштує недорого. Подавайте м'ясо відразу після приготування.

  • Курка - 1, 4-1, 7 кілограма
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Чебрець свіжий - 1 пучок
  • Часник - 10 зубчиків
  • Морква - 5-7 штук
  • Курячий бульйон - 1-1, 5 склянки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка
запечена курка з морквою - фото крок 1
1. Вимийте курку всередині і зовні, посоліть і поперчіть її, підготуйте всі інгредієнти.
запечена курка з морквою - фото крок 2
2. Викладіть всередину курки пучок чебрецю, розрізаний на 2 частини лимона, зубчики чеснока. Візьміть натуральну мотузку і протягніть її під низ курячих ніжок.
запечена курка з морквою - фото крок 3
3. Зв'яжіть ноги разом, потім протягніть нитки до самого верху.
запечена курка з морквою - фото крок 4
4. Обвяжіте тушку, щоб закріпити ноги.
запечена курка з морквою - фото крок 5
5. Викладіть курячу тушку на блюдо, очистіть моркву і наріжте її тонкими скибочками, потім викладіть навколо курки. Влийте навколо курячий бульйон, а курку змастіть рослинною олією.
запечена курка з морквою - фото крок 6
6. Запікайте курку в розігрітому до 220 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшите температуру до 190 градусів і готуйте близько 1 годину, поливаючи курку бульйоном кожні 15-20 хвилин. Готову курку дістаньте з духовки і полийте винним оцтом, подавайте через 10 хвилин.

Схожі рецепти