Рецепт Запечена курка з морквою фото

Запечена курка з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Курка , Морква , Лимон
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Чи збираєтеся готувати цілу курочку на вечерю, на обід або зовсім до святкового столу? Рекомендую вам відмінний і дуже простий рецепт, як приготувати запечену курку з морквою.

Опис приготування:

Рекомендую використовувати солодку моркву невеликого розміру, а якщо у вас велика, тоді наріжте її тонкими скибочками. Навесні або влітку використовуйте молоду моркву. Блюдо робиться дуже просто, виглядає апетитно і коштує недорого. Подавайте м'ясо відразу після приготування.

  • Курка - 1, 4-1, 7 кілограма
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Чебрець свіжий - 1 пучок
  • Часник - 10 зубчиків
  • Морква - 5-7 штук
  • Курячий бульйон - 1-1, 5 склянки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка
запечена курка з морквою - фото крок 1
1. Вимийте курку всередині і зовні, посоліть і поперчіть її, підготуйте всі інгредієнти.
запечена курка з морквою - фото крок 2
2. Викладіть всередину курки пучок чебрецю, розрізаний на 2 частини лимона, зубчики чеснока. Візьміть натуральну мотузку і протягніть її під низ курячих ніжок.
запечена курка з морквою - фото крок 3
3. Зв'яжіть ноги разом, потім протягніть нитки до самого верху.
запечена курка з морквою - фото крок 4
4. Обвяжіте тушку, щоб закріпити ноги.
запечена курка з морквою - фото крок 5
5. Викладіть курячу тушку на блюдо, очистіть моркву і наріжте її тонкими скибочками, потім викладіть навколо курки. Влийте навколо курячий бульйон, а курку змастіть рослинною олією.
запечена курка з морквою - фото крок 6
6. Запікайте курку в розігрітому до 220 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшите температуру до 190 градусів і готуйте близько 1 годину, поливаючи курку бульйоном кожні 15-20 хвилин. Готову курку дістаньте з духовки і полийте винним оцтом, подавайте через 10 хвилин.

Схожі рецепти