Запечена курка з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся готувати цілу курочку на вечерю, на обід або зовсім до святкового столу? Рекомендую вам відмінний і дуже простий рецепт, як приготувати запечену курку з морквою.
Рекомендую використовувати солодку моркву невеликого розміру, а якщо у вас велика, тоді наріжте її тонкими скибочками. Навесні або влітку використовуйте молоду моркву. Блюдо робиться дуже просто, виглядає апетитно і коштує недорого. Подавайте м'ясо відразу після приготування.
- Курка - 1, 4-1, 7 кілограма
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Чебрець свіжий - 1 пучок
- Часник - 10 зубчиків
- Морква - 5-7 штук
- Курячий бульйон - 1-1, 5 склянки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
1. Вимийте курку всередині і зовні, посоліть і поперчіть її, підготуйте всі інгредієнти.
2. Викладіть всередину курки пучок чебрецю, розрізаний на 2 частини лимона, зубчики чеснока. Візьміть натуральну мотузку і протягніть її під низ курячих ніжок.
3. Зв'яжіть ноги разом, потім протягніть нитки до самого верху.
4. Обвяжіте тушку, щоб закріпити ноги.
5. Викладіть курячу тушку на блюдо, очистіть моркву і наріжте її тонкими скибочками, потім викладіть навколо курки. Влийте навколо курячий бульйон, а курку змастіть рослинною олією.
6. Запікайте курку в розігрітому до 220 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшите температуру до 190 градусів і готуйте близько 1 годину, поливаючи курку бульйоном кожні 15-20 хвилин. Готову курку дістаньте з духовки і полийте винним оцтом, подавайте через 10 хвилин.