Запечена скумбрія в фользі з морквою
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, Для дітей, На природу, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Існує дуже багато рецептів приготування свіжомороженої скумбрії, за якими рибка виходить просто чудово смачною. Пропоную один з варіантів - запечену скумбрію у фользі з морквою.
Не знаю, як приготувати скумбрію, щоб вона повністю розкрила свій смак, вийшла дуже ароматною, ніжною і насиченою? Відповідь дуже проста, і він - в цьому рецепті. Щоб приготувати запечену скумбрію у фользі в духовці, потрібно мінімум інгредієнтів: сама рибка, морквина, цибуля і прянощі. Морквина з цибулею обсмажуються на сковороді а потім викладаються в черевце рибку. Ось і весь підготовчий етап. Запікається скумбрія в фользі, це забезпечує рівномірне приготування зовні і всередині.
- Скумбрія - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви купили заморожену скумбрію, її необхідно розморозити природним способом. Залиште її при кімнатній температурі на 1, 5-2 годину, в крайньому випадку можна покласти скумбрію недалеко від включеної конфорки. Але ні в якому разі не можна розморожувати скумбрію в мікрохвильовці.
2. З скумбрії видаліть нутрощі, виріжте зябра. Рибку добре промийте і промокніть паперовим рушником. Натріть скумбрію зовні і всередині розрізаним навпіл лимоном, сіль і poperčite.
3. Моркву натріть на дрібній тертці, цибуля поріжте невеликими шматочками, можна четвертькольцами.
4. Обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і готуйте до м'якості обох інгредієнтів.
5. Нафаршіруйте скумбрію обсмаженими цибулею і морквою.
6. Загорніть рибку в фольгу і запікайте в духовці 35 хвилин (температура 180 градусів). Для 6-8 хвилин до кінця приготування фольгу розгорнути, щоб на поверхні рибки утворилася апетитна скоринка.
7. Запечена скумбрія в духовці з морквою готова, подавайте її, прикрасивши дольками лимона і гілочкою петрушки.