Запечена скумбрія в фользі з морквою
(покроковий рецепт з фото)
На обід
, На вечерю
, Для дітей
, На природу
, На святковий стіл
, Корисний обід
, Легка вечеря
, Романтична вечеря
, Святковий обід
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.
Існує дуже багато рецептів приготування свіжомороженої скумбрії, за якими рибка виходить просто чудово смачною. Пропоную один з варіантів - запечену скумбрію у фользі з морквою.
Опис приготування:
Не знаю, як приготувати скумбрію, щоб вона повністю розкрила свій смак, вийшла дуже ароматною, ніжною і насиченою? Відповідь дуже проста, і він - в цьому рецепті. Щоб приготувати запечену скумбрію у фользі в духовці, потрібно мінімум інгредієнтів: сама рибка, морквина, цибуля і прянощі. Морквина з цибулею обсмажуються на сковороді а потім викладаються в черевце рибку. Ось і весь підготовчий етап. Запікається скумбрія в фользі, це забезпечує рівномірне приготування зовні і всередині.
- Скумбрія - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви купили заморожену скумбрію, її необхідно розморозити природним способом. Залиште її при кімнатній температурі на 1, 5-2 годину, в крайньому випадку можна покласти скумбрію недалеко від включеної конфорки. Але ні в якому разі не можна розморожувати скумбрію в мікрохвильовці.
2. З скумбрії видаліть нутрощі, виріжте зябра. Рибку добре промийте і промокніть паперовим рушником. Натріть скумбрію зовні і всередині розрізаним навпіл лимоном, сіль і poperčite.
3. Моркву натріть на дрібній тертці, цибуля поріжте невеликими шматочками, можна четвертькольцами.
4. Обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і готуйте до м'якості обох інгредієнтів.
5. Нафаршіруйте скумбрію обсмаженими цибулею і морквою.
6. Загорніть рибку в фольгу і запікайте в духовці 35 хвилин (температура 180 градусів). Для 6-8 хвилин до кінця приготування фольгу розгорнути, щоб на поверхні рибки утворилася апетитна скоринка.
7. Запечена скумбрія в духовці з морквою готова, подавайте її, прикрасивши дольками лимона і гілочкою петрушки.