Рецепт Скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі фото

Скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування скумбрії з травами і лимоном, запеченої у фользі. Риба виходить ніжною і дуже смачною.

Скумбрію по даним рецептом приготувати зовсім не складно. Подавати готову скумбрію краще гарячої.

  • Скумбрія - 4 штуки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
  • Каперсами - 2 чайних ложки
  • Петрушка, базилік - 1 штука (по пучку)
скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі - фото крок 1
1. Промиваємо цілі тушки скумбрії, гострим ножем акуратно розрізаємо черевце, щоб не зачепити жовчний міхур, випатрати нутрощі. У проточній холодній воді ретельно промиваємо кожну тушку зовні, і всередині. Паперовими серветками обсушити.
скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі - фото крок 2
2. Виделкою розімніть вершкове масло, додамо каперси, дрібно нарізану зелень базиліка і петрушки, лимонний сік і сіль. Всередині і зовні кожної скумбрії змащуємо сумішшю. Всередину черевця кожної риби кладемо тонко нарізані лимони і подрібнену зелень.
скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі - фото крок 3
3. Складаємо лист фольги вдвічі і зверху укладаємо кожну тушку (при цьому розміри листів фольги повинні бути помітно більше, ніж розміри самої риби).
скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі - фото крок 4
4. Рибу обгортали в фольгу, кінці фольги закріплюємо і хвилин на тридцять-сорок відправляємо в попередньо розігріту духовку, температура двісті градусів.
скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі - фото крок 5
5. Потім рибу виймаємо з духовки, укладаємо на блюдо і подаємо до столу. Скумбрію подавати гарячою, прикрасити свіжою зеленню і дольками лимонів.

Схожі рецепти