Скумбрія з травами і лимоном, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування скумбрії з травами і лимоном, запеченої у фользі. Риба виходить ніжною і дуже смачною.
Скумбрію по даним рецептом приготувати зовсім не складно. Подавати готову скумбрію краще гарячої.
- Скумбрія - 4 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Каперсами - 2 чайних ложки
- Петрушка, базилік - 1 штука (по пучку)
1. Промиваємо цілі тушки скумбрії, гострим ножем акуратно розрізаємо черевце, щоб не зачепити жовчний міхур, випатрати нутрощі. У проточній холодній воді ретельно промиваємо кожну тушку зовні, і всередині. Паперовими серветками обсушити.
2. Виделкою розімніть вершкове масло, додамо каперси, дрібно нарізану зелень базиліка і петрушки, лимонний сік і сіль. Всередині і зовні кожної скумбрії змащуємо сумішшю. Всередину черевця кожної риби кладемо тонко нарізані лимони і подрібнену зелень.
3. Складаємо лист фольги вдвічі і зверху укладаємо кожну тушку (при цьому розміри листів фольги повинні бути помітно більше, ніж розміри самої риби).
4. Рибу обгортали в фольгу, кінці фольги закріплюємо і хвилин на тридцять-сорок відправляємо в попередньо розігріту духовку, температура двісті градусів.
5. Потім рибу виймаємо з духовки, укладаємо на блюдо і подаємо до столу. Скумбрію подавати гарячою, прикрасити свіжою зеленню і дольками лимонів.