Рецепт Курка, запечена з лимоном і травами фото

Курка, запечена з лимоном і травами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Картопля, Курка, Зелень, Лимон, Розмарин, Чебрець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Так багато рецептів смачної запеченої курочки! Як же з них вибрати найкращий? Перед вами - легкий і швидкий рецепт, як приготувати курку, запечену з лимоном і травами. Готуємо в місці!

Чим для мене привабливий даний рецепт? В першу чергу тим, що йде приготування одночасно м'ясної страви з гарніром, а це дуже цінують "вічно закрутився" господині. В результаті ми отримуємо ароматну, соковиту, з цитрусовим присмаком курочку. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Картопля - 10 штук (маленький)
  • Курячі стегна - 4 штуки
  • Сіль морська - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець мелений - 1/2 чайних ложки
  • Розмарин - 1 Чайна ложка (свіжий подрібнений)
  • Чебрець - 1 Чайна ложка (свіжий подрібнений)
  • Лимон - 1 штука
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
курка, запечена з лимоном і травами - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Картопля ретельно помийте, наріжте на 4 частини. Стегна помийте і просушіть паперовими рушниками. Половину лимона наріжте на кружки, з другої половини вичавіть сік.
курка, запечена з лимоном і травами - фото крок 2
Морську сіль (1/2 немає. Л.), чорний перець (1/4 немає. Л.), оливкова олія, лимонний сік і ароматні трави перемішайте з курячими стегнами.
курка, запечена з лимоном і травами - фото крок 3
Додайте до картоплі морську сіль (1/2 немає. Л.), перець (1/4 немає. Л.), перемішайте, викладіть у форму для запікання картопля.
курка, запечена з лимоном і травами - фото крок 4
Зверху - стегна і нарізаний лимон. Запікайте в розігрітій до 190 духовці протягом 15 хвилин.
курка, запечена з лимоном і травами - фото крок 5
Потім перемішайте і запікайте ще 25 хвилин до готовності м'яса і картоплі.
курка, запечена з лимоном і травами - фото крок 6
Подавайте зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!

Схожі рецепти