Курка, запечена з лимоном і травами
(покроковий рецепт з фото)
Так багато рецептів смачної запеченої курочки! Як же з них вибрати найкращий? Перед вами - легкий і швидкий рецепт, як приготувати курку, запечену з лимоном і травами. Готуємо в місці!
Чим для мене привабливий даний рецепт? В першу чергу тим, що йде приготування одночасно м'ясної страви з гарніром, а це дуже цінують "вічно закрутився" господині. В результаті ми отримуємо ароматну, соковиту, з цитрусовим присмаком курочку. Приємних вам клопоту на кухні!
- Картопля - 10 штук (маленький)
- Курячі стегна - 4 штуки
- Сіль морська - 1 Чайна ложка
- Чорний перець мелений - 1/2 чайних ложки
- Розмарин - 1 Чайна ложка (свіжий подрібнений)
- Чебрець - 1 Чайна ложка (свіжий подрібнений)
- Лимон - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Картопля ретельно помийте, наріжте на 4 частини. Стегна помийте і просушіть паперовими рушниками. Половину лимона наріжте на кружки, з другої половини вичавіть сік.
Морську сіль (1/2 немає. Л.), чорний перець (1/4 немає. Л.), оливкова олія, лимонний сік і ароматні трави перемішайте з курячими стегнами.
Додайте до картоплі морську сіль (1/2 немає. Л.), перець (1/4 немає. Л.), перемішайте, викладіть у форму для запікання картопля.
Зверху - стегна і нарізаний лимон. Запікайте в розігрітій до 190 духовці протягом 15 хвилин.
Потім перемішайте і запікайте ще 25 хвилин до готовності м'яса і картоплі.
Подавайте зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!