Курка по-домашньому (з травами)
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний спосіб приготування курки по-домашньому (з травами), які укладають прямо під шкіру. Можна використовувати суміш з різних свіжих трав, додавши трохи солі і меленого чорного перцю.
Навіть при мінімальному кількість інгредієнтів можна зробити смачне основне блюдо. Замість того, щоб покласти трави всередину тушки, їх можна нарізати дрібно і викласти під шкіру. М'ясо добре просочиться усіма ароматами. Є курку можна через кілька хвилин після приготування.
- Курка - 1, 8 кілограма
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Свіжа зелень - 1 пучок (базилік, петрушка, чебрець, майоран, орегано)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
1. Курку вимийте всередині і зовні, потім протріть її серветками. Натріть тушку всередині сіллю. Наріжте дрібно суміш різної зелені. Акуратно відтягніть шкіру, додайте сіль і якомога більше зелені.
2. Розподіліть зелень під всією шкірою, решту зелень викладіть поверх курки. Розріжте лимон і покладіть всередину, а також лавровий лист.
3. За допомогою натуральної нитки стягніть ноги і крила, щоб тушка тримала форму. Полийте курку оливковою олією, поперчіть.
4. Запікайте курку в розігрітому до 200 градусів духовці 5 хвилин, потім переверніть на іншу сторону. Запікайте курку так, щоб вона лежала на грудях близько 45-60 хвилин.
5. Подавайте м'ясо через 5 хвилин після запікання.