Запечена скумбрія з цибулею і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам відмінний рецепт, як приготувати запечену скумбрію з цибулею і лимоном. Завдяки легкій лимонної кислинки скумбрія виходить просто неймовірно смачною, легкої і ніжною.
Зазвичай ми звикли запікати скумбрію (та й інші види риб) або з лимоном, або змастивши майонезом, або на лушпиння подушці. А тут все відразу і так смачно! Дуже чітко відчувається лимон, але цей смак настільки добре поєднується зі смаком рибки, що без нього просто не уявляю собі скумбрію. Окремо хочу сказати щодо лука. Він надає відмінного смаку, але при цьому він і сам виходить дуже і дуже смачним! !!! Я перекладаю шматочки скумбрії кільцями цибулі, а залишився просто викладаю на дно форми - він прекрасно присмажується, просочуючись соками рибки і виходить смачним-смачним.
- Скумбрія морожена - 1 штука
- Лимон - 4 скибочки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Приправа для риби - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибку очистіть від нутрощів, відріжте голову, видаліть плавники. Добре промийте рибку зовні і всередині.
2. Розріжте скумбрію на 3-4 частини, залежно від розміри рибини.
3. Цибулину поріжте на кружечки товщиною в 5 мм. Лимон порізати тонкими часточками.
4. Сметану змішайте з приправою. Так рибка вийде ще більш ароматною.
5. Шматочки скумбрії посоліть всередині і зовні. Всередину покладіть по 1 скибочці лимона. Шматочки перекладіть у форму для запікання і перекладіть їх кружальцями цибулі.
6. Зверху змастіть тонким шаром сметанному соусі. Надішліть рибу в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-45 хвилин, поки всередині риба не буде повністю готовою, а зовні з'явиться золотава скоринка.
7. Запечена скумбрія з цибулею і лимоном готова. Вона вийшла неперевершено смачною. Пробуйте і приємного вам апетиту!