Скумбрія з лимоном і цибулею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія відмінно підходить для запікання і приготування на грилі, а не тільки для маринування або копчення. Можу запропонувати відмінний варіант, як приготувати скумбрію з лимоном і цибулею в духовці.
У цьому рецепті лук і лимон виконують функцію подушки для риби, вони віддають свій запах і смак. При подачі їх можна викинути і сервірувати тільки рибку. Рекомендую розгорнути рибу віялом або нарізати її шматочками, а якщо хочете запекти цілком, додайте пару скибочок цибулі і лимона всередину. Запечену рибу остудіть перед подачею на стіл, також можна заморозити запечену рибу на кілька тижнів.
- Скумбрія - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 8 штук
- Парасольки кропу - 4 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Насамперед очистіть рибу від нутрощів, видаліть голову і хвіст, щоб повністю відкрити черево. Наріжте кружечками цибулю і лимон, викладіть їх на пергамент, додайте лаврове листя і парасольки кропу.
2. Посоліть і поперчіть рибу з двох сторін, викладіть її на подушку з овочів, полийте декількома краплями оливкової олії.
3. Запікайте рибку 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
4. Подавайте рибу тільки після охолодження, а також можна перекласти її в контейнер і відправте в холодильник.