Рецепт Скумбрія з лимоном і цибулею в духовці фото

Скумбрія з лимоном і цибулею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Фрукти, Скумбрія
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Скумбрія відмінно підходить для запікання і приготування на грилі, а не тільки для маринування або копчення. Можу запропонувати відмінний варіант, як приготувати скумбрію з лимоном і цибулею в духовці.

У цьому рецепті лук і лимон виконують функцію подушки для риби, вони віддають свій запах і смак. При подачі їх можна викинути і сервірувати тільки рибку. Рекомендую розгорнути рибу віялом або нарізати її шматочками, а якщо хочете запекти цілком, додайте пару скибочок цибулі і лимона всередину. Запечену рибу остудіть перед подачею на стіл, також можна заморозити запечену рибу на кілька тижнів.

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 8 штук
  • Парасольки кропу - 4 штуки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
скумбрія з лимоном і цибулею в духовці - фото крок 1
1. Насамперед очистіть рибу від нутрощів, видаліть голову і хвіст, щоб повністю відкрити черево. Наріжте кружечками цибулю і лимон, викладіть їх на пергамент, додайте лаврове листя і парасольки кропу.
скумбрія з лимоном і цибулею в духовці - фото крок 2
2. Посоліть і поперчіть рибу з двох сторін, викладіть її на подушку з овочів, полийте декількома краплями оливкової олії.
скумбрія з лимоном і цибулею в духовці - фото крок 3
3. Запікайте рибку 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
скумбрія з лимоном і цибулею в духовці - фото крок 4
4. Подавайте рибу тільки після охолодження, а також можна перекласти її в контейнер і відправте в холодильник.

Схожі рецепти