Скумбрія в духовці з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший і найкорисніший з усіх видів приготування риби - запікання її в духовці. У підсумку ви отримаєте цілком самостійне соковите блюдо до вечері. Ще можна подати рибу з гарніром або овочами.
Риба і страви з неї корисні всім: і дорослим, і дітям. І набагато корисніше вони саме в запеченому вигляді, адже ми не використовуємо багато жиру, а збережемо всі корисні речовини і соки риби. Як відомо, дітям шкідлива смажена їжа, а ось таку рибку їм дуже навіть можна. Отже, розповідаю, як приготувати скумбрію в духовці з цибулею.
- Скумбрія - 1 штука(500-600 грам)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Скумбрію чистимо, витрачати, видаляємо у неї зябра. Можна голову взагалі відрізати.
Злегка скроплюємо тушку риби лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем.
Чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями цибулю. Викладаємо цибулю на лист фольги. Трохи лука можна буде покласти в черевце скумбрії.
Змішуємо сметану з гірчицею. Можна додати приправ для риби. Змащуємо скумбрію з усіх боків сумішшю. Викладаємо рибу на цибулю.
Тепер дуже ретельно загортаємо скумбрію в фольгу. Нам треба зберегти все соки, які виділяться при запіканні.
І відправляємо рибу запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім фольгу акуратно розгорнемо - і нехай рибка підрум'яниться ще хвилин 5-10.