Рецепт Скумбрія в духовці з цибулею фото

Скумбрія в духовці з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Скумбрія
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 40 хв.

Найпростіший і найкорисніший з усіх видів приготування риби - запікання її в духовці. У підсумку ви отримаєте цілком самостійне соковите блюдо до вечері. Ще можна подати рибу з гарніром або овочами.

Опис приготування:

Риба і страви з неї корисні всім: і дорослим, і дітям. І набагато корисніше вони саме в запеченому вигляді, адже ми не використовуємо багато жиру, а збережемо всі корисні речовини і соки риби. Як відомо, дітям шкідлива смажена їжа, а ось таку рибку їм дуже навіть можна. Отже, розповідаю, як приготувати скумбрію в духовці з цибулею.

  • Скумбрія - 1 штука(500-600 грам)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
скумбрія в духовці з цибулею - фото крок 1
Скумбрію чистимо, витрачати, видаляємо у неї зябра. Можна голову взагалі відрізати.
скумбрія в духовці з цибулею - фото крок 2
Злегка скроплюємо тушку риби лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем.
скумбрія в духовці з цибулею - фото крок 3
Чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями цибулю. Викладаємо цибулю на лист фольги. Трохи лука можна буде покласти в черевце скумбрії.
скумбрія в духовці з цибулею - фото крок 4
Змішуємо сметану з гірчицею. Можна додати приправ для риби. Змащуємо скумбрію з усіх боків сумішшю. Викладаємо рибу на цибулю.
скумбрія в духовці з цибулею - фото крок 5
Тепер дуже ретельно загортаємо скумбрію в фольгу. Нам треба зберегти все соки, які виділяться при запіканні.
скумбрія в духовці з цибулею - фото крок 6
І відправляємо рибу запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім фольгу акуратно розгорнемо - і нехай рибка підрум'яниться ще хвилин 5-10.

Схожі рецепти