Тушкована скумбрія з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована скумбрія з цибулею і морквою відмінна заміна повсякденному смаженої риби або прісної вареної. Блюдо просте в приготуванні, смачне і корисне, а риба просто тане в роті.
Цей рецепт приготування тушкованої скумбрії з цибулею і морквою мабуть найпростіший, але це не означає, що страва вийде несмачним. Воно доступне всім, адже ніяких дорогих продуктів ми не використовуємо. А риба з овочами виходить дивовижно смачною - скумбрія виходить соковитою, а овочі просочуються соками риби. Приготуйте тушковану скумбрію з цибулею і морквою і ви отримаєте смачний і ситний вечеря.
- Скумбрія - 700 грам
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець горошком - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
Насамперед займемося рибою - почистимо і видалимо плавники, голову, нутрощі і добре промиємо. Далі нарізаємо скумбрію невеликими порційними шматками.
Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Морквину нарізаємо красивою соломкою або використовуємо спеціальну терку.
Змішуємо моркву і цибулю. У каструлю, в якій будемо гасити рибу, відправляємо частина овочів.
На овочі викладаємо нарізану скумбрію. Додаємо перець горошком, сіль і шматочки лаврового листа.
Зверху на скумбрію викладаємо інші овочі, заливаємо все водою, щоб вона трохи не доходила до верхнього краю овочів. Додаємо рослинне масло. Ставимо на маленький вогонь гасити під закритою кришкою хвилин 30.