Скумбрія в духовці з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія в духовці з лимоном - чудове, дуже смачну і поживну страву. Спробуйте запекти цю рибку - і ви будете в захваті! Це дуже смачно, просто пальчики оближеш!
Скумбрія в духовці з лимоном - чудове блюдо для святкового застілля. Подавайте її гарячої, присипавши свіжою зеленню. Для гарніру, прекрасно підійде рис, відварну картоплю або картопляне пюре. По бажанню, під час приготування, можете додати ваші улюблені спеції.
- Скумбрія - 4 штуки (цілі тушки)
- Вершкове масло - 30 грам
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок (зелень)
- Базилік - 1 пучок
- Каперсами - 2 чайних ложки (не обов'язково)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Зелень петрушки і базиліка промийте, просушіть і дрібно наріжте. Половину лимона наріжте тонкими кружечками.
2. Рибу випатрати і добре вимийте. Обсушити за допомогою кухонних паперових рушників. Масло розімніть за допомогою виделки, додайте до нього свіжовичавлений сік 1/2 лимона, сіль і дрібно посічену зелень. Вийшла сумішшю змастити тушки риби. Всередину кожної рибини вкладіть подрібнену зелень і скибочки лимона.
3. Кожну тушку покладіть на складений удвічі аркуш фольги, який повинен бути трохи більше самої рибини.
4. Загорніть кожну рибину в фольгу, закріпивши кінці, і запікайте при 200 градусах близько 40-45 хвилин. Скумбрія в духовці з лимоном готова!