Форель в духовці з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Форель легко можна приготувати в домашніх умовах і виходить вона на диво смачною! За смаком сама по собі риба солодкувата. Часник і лимон з оливковою олією - відмінний маринад для такої рибки.
Я дуже люблю готувати форель різними способами. Це завжди швидко і смачно, а саме головне - просто. Лимон, часник, чебрець і оливкове масло - ідеальний маринад для такої риби. Запікається форель в духовці за все 20-25 хвилин і подається як самостійне блюдо або з овочами на гарнір.
- Форель - 1-2 штуки
- Лимон - 1-2 штуки
- Часник - 1 штук
- Чебрець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Перевага форелі в тому, що вона швидко готується і виходить неймовірно смачною. Маринувати її найкраще в оливковій олії з додаванням лимона, часнику, спецій і гілочки чебрецю (обов'язково). У мене була заморожена рибка, я її розморозила, очищені і Pomy. Голову не прибираємо.
2. Робимо невеликі надрізи на поверхні риби. Це потрібно для того, щоб під час запікання шкура не пузир і не рвалася, а також для того, щоб маринад краще просяк тушку.
3. Нарізаємо часточками лимон (якомога тонше) і часник (слайсами).
4. Беремо деко для запікання, застилає пергаментом і викладаємо лимон з часником, а зверху рибу. Солимо форель за смаком, поливаємо рибу оливковою олією і викладаємо в тушку гілочки чебрецю. Важливо, щоб риба просочилася маслом дуже добре. Для цього потрібно розтерти маринад по всій поверхні руками.
5. Відправляємо рибку запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім даємо їй трохи постояти і подаємо до столу!
6. Ось така вона виходить красива і найголовніше - дуже смачна. До такої форелі на гарнір ідеально підійдуть запечені або відварені овочі.