Форель під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечена риба - це майже завжди виграшне блюдо і для вечері, і для обіду, і для свята. До приготовленої рибі підходить багато гарнірів, а це ще один плюс, адже блюдо універсального.
І в цей раз я вирішила описати для вас, як приготувати форель під соусом в духовці. Скільки раз не роблю подібні страви, стільки раз щось змінюю і додаю в заливку. Основу беремо одну: вершки. А ось з іншим можна пограти. Головне, щоб все поєднувалося. І печериці в даному випадку підійшли дуже добре.
- Форель - 4 штуки (стейки)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 3, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Печериці - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
- Сік лимона - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Стейки промийте і просушіть. Повапните їх сіллю і перцем.
Збризніть рибу лимонним соком, а потім змастити її маслом.
Запікайте форель в жароміцної посуді при 200 градусах протягом 20 хвилин.
Поки займіться соусом. Для його приготування цибулю почистіть і подрібніть.
Печериці промийте, обсушити і наріжте пластинками.
Кріп помийте і подрібніть.
Обсмажте цибулю протягом 3-х хвилин на рослинній олії.
Потім додайте в сковороду гриби. Перемішайте інгредієнти. Приправити сіллю і poperčite. Смажте всі разом 5-7 хвилин.
Потім додайте борошно з вершками, добре перемішайте.
Додайте в кінці кріп. Залиште соус на повільному вогні під кришкою на 3 хвилини. Він повинен стати густим.
Гарячу форель полийте соусом. Смачного!