Рецепт Форель під часниковим соусом, запечена на картопляної «подушці» фото

Форель під часниковим соусом, запечена на картопляної «подушці»
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Форель , Часник
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ви закохаєтесь в це блюдо з першого шматочка! особливо, якщо ви не байдужі до риби і страв з неї. Форель виходить дуже ніжною і соковитою, а картопля і соус відмінно її доповнюють.

Опис приготування:

Весь секрет цього чудового блюда полягає в соусі. Йому особливу увагу: измельчитечасник і потім його на слабкому вогні в розтопленому вершковому маслі. Потім додайте борошно і трохи обсмажте. Влийте вершки і, помішуючи, проварите до загустения, додайте кип'яченої води, сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до виру і відставте. Далі все просто - покладіть у форму для запікання порізаний кружками картопля, на нього шматки риби. На рибу викладіть злегка обсмажену з цибулею моркву і вилийте часниковий соус. Запечіть в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Форель - 700 грам
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Картопля - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль, спеції - За смаком
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
Спочатку приготуємо часниковий соус. Розтопіть в сотейнику вершкове масло і потім в ньому подрібнений часник протягом 5 хвилин.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
Додайте борошно і трохи обсмажте.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
Потім влийте вершки.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
Помішуючи, проварите до загустения, потім додайте трохи кип'яченої води, сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і відставте.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть в неї порізану кружальцями картоплю. Приправити сіллю і poperčite.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
На картоплю викладіть шматки риби.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
А потім обсмажену з цибулею морква.
форель під часниковим соусом, запечена на картопляної
Полийте блюдо часниковим соусом і запечіть в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. Щоб риба вийшла ніжніше, перші 25 хвилин можна запікати під фольгою.

Схожі рецепти