Форель під часниковим соусом, запечена на картопляної «подушці»
(покроковий рецепт з фото)
Ви закохаєтесь в це блюдо з першого шматочка! особливо, якщо ви не байдужі до риби і страв з неї. Форель виходить дуже ніжною і соковитою, а картопля і соус відмінно її доповнюють.
Весь секрет цього чудового блюда полягає в соусі. Йому особливу увагу: измельчитечасник і потім його на слабкому вогні в розтопленому вершковому маслі. Потім додайте борошно і трохи обсмажте. Влийте вершки і, помішуючи, проварите до загустения, додайте кип'яченої води, сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до виру і відставте. Далі все просто - покладіть у форму для запікання порізаний кружками картопля, на нього шматки риби. На рибу викладіть злегка обсмажену з цибулею моркву і вилийте часниковий соус. Запечіть в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!
- Вершкове масло - 50 грам
- Форель - 700 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
Спочатку приготуємо часниковий соус. Розтопіть в сотейнику вершкове масло і потім в ньому подрібнений часник протягом 5 хвилин.
Додайте борошно і трохи обсмажте.
Потім влийте вершки.
Помішуючи, проварите до загустения, потім додайте трохи кип'яченої води, сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і відставте.
Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть в неї порізану кружальцями картоплю. Приправити сіллю і poperčite.
На картоплю викладіть шматки риби.
А потім обсмажену з цибулею морква.
Полийте блюдо часниковим соусом і запечіть в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. Щоб риба вийшла ніжніше, перші 25 хвилин можна запікати під фольгою.