Рецепт Запечене філе тілапії на картопляної подушці фото

Запечене філе тілапії на картопляної подушці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Тілапія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Начебто дуже просте блюдо: риба з картоплею! Але навіть таке просте блюдо можна приготувати і подати так, що виглядати воно буде дуже красиво і незвично. Обов'язково раджу вам його приготувати!

Опис приготування:

Ця страва 2 в одному: і гарнір, і риба в одній формі. На тонких скибочках відвареної картоплі викладено соковите рибне філе з цибулею-пореєм, і запечене в духовці до готовності. Блюдо дуже універсально: рибу можна брати будь-яку. Зелена цибуля чудово замінюється звичайним ріпчастою цибулею, так само як і горіхи (можна брати будь-які). Загалом, простір для вашої фантазії!

  • Тілапія - 500 грам
  • Вапно - 1 штука
  • Лук-пориста - 1/2 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Шафран - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Горіхи кедрові - 1 щіпка (по бажанню)
запечене філе тілапії на картопляної подушці - фото крок 1
Картопля почистіть і наріжте кружальцями.
запечене філе тілапії на картопляної подушці - фото крок 2
У водних розчинах шафрану, доведіть до кипіння і варіть картопля 5 хвилин.
запечене філе тілапії на картопляної подушці - фото крок 3
Рибу нарізати шматочками, порей - колечкам.
запечене філе тілапії на картопляної подушці - фото крок 4
У форму викладіть гуртки картоплі.
запечене філе тілапії на картопляної подушці - фото крок 5
Зверху викладіть рибу і цибулю-порей. Посипте горіхами, приправити сіллю. Поперчіть і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
запечене філе тілапії на картопляної подушці - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти