Запечене філе тілапії на картопляної подушці
(покроковий рецепт з фото)
Начебто дуже просте блюдо: риба з картоплею! Але навіть таке просте блюдо можна приготувати і подати так, що виглядати воно буде дуже красиво і незвично. Обов'язково раджу вам його приготувати!
Ця страва 2 в одному: і гарнір, і риба в одній формі. На тонких скибочках відвареної картоплі викладено соковите рибне філе з цибулею-пореєм, і запечене в духовці до готовності. Блюдо дуже універсально: рибу можна брати будь-яку. Зелена цибуля чудово замінюється звичайним ріпчастою цибулею, так само як і горіхи (можна брати будь-які). Загалом, простір для вашої фантазії!
- Тілапія - 500 грам
- Вапно - 1 штука
- Лук-пориста - 1/2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Шафран - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Горіхи кедрові - 1 щіпка (по бажанню)
Картопля почистіть і наріжте кружальцями.
У водних розчинах шафрану, доведіть до кипіння і варіть картопля 5 хвилин.
Рибу нарізати шматочками, порей - колечкам.
У форму викладіть гуртки картоплі.
Зверху викладіть рибу і цибулю-порей. Посипте горіхами, приправити сіллю. Поперчіть і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
Смачного!