Форель під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться смачно і просто запекти рибку на природі, рекомендую форель під маринадом. Трохи овочів, сік лимона і мінімум зусиль. Відмінний варіант для основного блюда на пікнік. Запам'ятовуйте рецепт!
Маринувати форель можна близько години, цього часу їй цілком вистачить. При бажанні можна також додати спеції для риби за смаком. Мені більше подобається запікати просто на решітці, але можна обернути рибку в фольгу.
- Форель річкова - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (маленька)
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Лимон - 1/3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Свіжу рибу потрібно вимити і очистити. У мене заморожена, тому її попередньо потрібно розморозити. Підготуйте необхідні інгредієнти для маринаду.
У невелику мисочку відправте дрібно нарізану цибулю.
Туди ж кубиками наріжте помідор.
Додайте подрібнений часник.
Вичавіть сік лимона, трохи посоліть і поперчіть маринад. Перемішайте.
Рибку окремо натріть сіллю і перцем. Надішліть в зручний контейнер і викладіть маринад.
Коли вугілля готові, надішліть форель на решітку, попередньо змащену трохи маслом.
Смажте при середній температурі вугілля до готовності.
Смачного!