Горбуша під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва потрясе вас своєю простотою і відмінним смаком - сонячна морква і ароматний лук зроблять горбушу соковитою і ніжною, як раз те, що потрібно для теплого осіннього вечері в колі рідних і близьких.
Якщо у вас в холодильнику лежить свіженька горбуша, і ви поки не знаєте, що ж з неї приготувати, тоді я пропоную вам зробити горбушу під маринадом в домашніх умовах. На мій погляд, важко уявити більш смачну страву з цієї рибки, адже тут ми запекти горбушу в овочевому маринаді, і в підсумку вона вийде неймовірно соковитою і ароматною. Повірте, з цим простим рецептом горбуші під маринадом ви не тільки попадете всім домашнім, але і перетворите звичайна вечеря в невеличке свято.
- Горбуші - 1 штука (велика)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Помідор - 2 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець запашний горошком - 6-8 штук
- Гвоздика - 4 штуки
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Сіль - - За смаком
Отже, чистимо цибулю і подрібнюємо його, розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.
Морква трьом на крупній тертці і викладаємо до цибулі, продовжуємо смажити овочі, періодично помішуючи.
Рибка витратить (якщо потрібно), очищаємо від луски, прибираємо плавники, промиваємо горбушу і нарізаємо її на порційні шматки.
Помідор очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Як тільки морква стане м'якою, додаємо до овочів помідори, перемішуємо все. Додаємо зовсім трохи водички і тушкуємо овочі на повільному вогні.
У ступці подрібнюємо перець горошком і гвоздику, разом з іншими спеціями висипаємо все на сковороду до овочів, щедро посипаємо все сіллю, перемішуємо і залишаємо на вогні ще буквально на пів хвилини.
Тепер беремо форму для запікання і застилає її дно половиною приготованого маринаду, на нього кладемо шматочки горбуші.
Зверху накриваємо рибу маринадом.
Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо рибу 30-35 хвилин.
Приблизно через пів годинки наша горбуша буде готова, а який аромат буде стояти на кухні, словами не описати. Приємного апетиту всім!