Хек під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Риба - це не тільки смачно, але і дійсно корисно. Вона повинна бути в раціоні і дорослих, і дітей. Ввести в своє меню вам пропоную нескладний і дуже апетитний рецепт нежирної рибки з овочами.
Ділюся цікавим способом, як приготувати хека під маринадом. Ця риба хороша тим, що в ній трохи кісточок і в процесі гасіння вона виходить дивно ніжною і соковитою. Що стосується самого маринаду, то тут ви завжди можете експериментувати, використовуючи найрізноманітніші овочі, які вам до душі. Ця страва чудово підійде для щоденного меню.
- Хек - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Перецьь горошком - За смаком
1. Ось такий набір інгредієнтів потрібно мати під рукою, щоб повторити цей рецепт на своїй кухні.
2. Насамперед вимийте і висушіть рибку. Наріжте її середнього розміру шматочками. З'єднайте борошно з сіллю, можна додати також улюблені спеції. Обваляйте в отриманої суміші рибу з усіх боків. На сковороді з високими бортиками або в сотейнику розігрійте рослинне масло, викладіть туди рибу.
3. На сильному вогні обсмажте її до легкої золотистої скоринки. Після акуратно зніміть і відкладіть в сторону.
4. Додайте масло, викладіть подрібнену цибулю і терту моркву.
5. На середньому вогні обсмажуйте овочі, помішуючи, до м'якості.
6. Додайте рибу на сковороду, а зверху акуратно розкладіть овочі.
7. Томатну пасту розведіть у воді. Додайте за смаком сіль і спеції. Влийте соус на сковороду. Додайте для аромату також додайте лавровий лист і перець горошком. Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте рибку ще хвилин 20.
8. Ось така апетитна рибка вийде в результаті. Подавайте її до столу з улюбленим гарніром.