Хек під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Це простий рецепт приготування хека під соусом. Урізноманітніть своє меню соковитим і ніжним рибним блюдом на всі випадки життя!
Підготуйте всі інгредієнти. Цибулю і часник очистіть, а рибу і гриби добре промийте. Потім приступайте до готування.
- Хек - 700 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка
- Гриби - 120 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Крем - 200 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Хек моєму і розрізаємо на порційні шматки.
Цибулю нарізаємо четвертинками.
Часник дрібно нарізаємо.
У каструлю потрібно налити воду, довести її до кипіння. У воду відправте рибу, запашний перець, цибуля, лавровий лист і сіль.
Рибу потрібно вийняти з бульйону, а його - уварити наполовину.
На пательні (куди попередньо потрібно відправити дві ложки рослинної і одну ложку вершкового масла) підсмажте до м'якості цибулю. Додати шампіньйони, смажити все разом.
В кінці смаження додайте одну столову ложку борошна. Обсмажте її, потім зніміть сковороду з вогню.
У каструлю з товстим дном налийте стакан увареного бульйону, стакан сметани і склянку вершків, доведіть до закипання. У соус викладіть рибу, часник, доведіть до закипання, сіль за смаком і тушкувати на малих хвилинах Вогню 15, щоб риба просочилася соусом.
Подавати готового хека під соусом можете з зеленню і картоплею, наприклад. Можна і без гарніру. Смачного!