Рецепт Хек під соусом фото

Хек під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Хек
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це простий рецепт приготування хека під соусом. Урізноманітніть своє меню соковитим і ніжним рибним блюдом на всі випадки життя!

Опис приготування:

Підготуйте всі інгредієнти. Цибулю і часник очистіть, а рибу і гриби добре промийте. Потім приступайте до готування.

  • Хек - 700 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець духмяний - 1 Чайна ложка
  • Гриби - 120 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Часник - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
хек під соусом - фото крок 1
Хек моєму і розрізаємо на порційні шматки.
хек під соусом - фото крок 2
Цибулю нарізаємо четвертинками.
хек під соусом - фото крок 3
Часник дрібно нарізаємо.
хек під соусом - фото крок 4
У каструлю потрібно налити воду, довести її до кипіння. У воду відправте рибу, запашний перець, цибуля, лавровий лист і сіль.
хек під соусом - фото крок 5
Рибу потрібно вийняти з бульйону, а його - уварити наполовину.
хек під соусом - фото крок 6
На пательні (куди попередньо потрібно відправити дві ложки рослинної і одну ложку вершкового масла) підсмажте до м'якості цибулю. Додати шампіньйони, смажити все разом.
хек під соусом - фото крок 7
В кінці смаження додайте одну столову ложку борошна. Обсмажте її, потім зніміть сковороду з вогню.
хек під соусом - фото крок 8
У каструлю з товстим дном налийте стакан увареного бульйону, стакан сметани і склянку вершків, доведіть до закипання. У соус викладіть рибу, часник, доведіть до закипання, сіль за смаком і тушкувати на малих хвилинах Вогню 15, щоб риба просочилася соусом.
хек під соусом - фото крок 9
Подавати готового хека під соусом можете з зеленню і картоплею, наприклад. Можна і без гарніру. Смачного!

Схожі рецепти