Рецепт Хек з пряним сметанним соусом фото

Хек з пряним сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Хек
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування хека з сметанним пряним соусом. Для новорічного вечора рибна закуска особливо актуальна.

Опис приготування:

У хеку кісток майже немає, і тому, вона відмінно підходить до святкового столу. Пряний сметанний соус чудово доповнює смажену рибу.

  • Вино біле - 40 мілілітрів
  • Хек - 1, 5 кілограма
  • Заголовок для палітурки - 3 Ст. Ложки
  • Кольорова капуста - 600 грам
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Рослинної олії - 30 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Базилік - 1 щіпка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Крем - 250 грам
хек з пряним сметанним соусом - фото крок 1
1. Розморожуємо рибу, очищаємо її від луски, потім ми випатрати нутрощі і нарізаємо шматочками, товщина яких приблизно чотири-п'ять сантиметрів, і в проточній воді ретельно промиваємо. Воді даємо стекти, рибу солимо, паніруємо її в борошні (кукурудзяна мука підійде як не можна краще). На гарячому маслі обсмажуємо з обох сторін хвилини по три.
хек з пряним сметанним соусом - фото крок 2
2. На суцвіття розбираємо кольорову капусту, опускаємо в киплячу підсолену воду, і хвилин п'ять-сім варимо. Для того, щоб вода стекла, відкидав її на друшляк.
хек з пряним сметанним соусом - фото крок 3
3. Готуємо пряний соус: очищаємо і нарізаємо дрібно цибулю, до прозорості, на розігрітій сковороді його спассеруем. Додаємо сметани, дрібно нарізаного кропу, тиск часнику, перцю, базиліка, перець і біле вино. Хвилин п'ять тушкуємо на маленькому вогні.
хек з пряним сметанним соусом - фото крок 4
4. Смажену рибу викладаємо на блюдо, так само і варену капусту. Прикрашаємо зеленню і лимоном. Соус подаємо окремо.

Схожі рецепти