Хек з пряним сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування хека з сметанним пряним соусом. Для новорічного вечора рибна закуска особливо актуальна.
У хеку кісток майже немає, і тому, вона відмінно підходить до святкового столу. Пряний сметанний соус чудово доповнює смажену рибу.
- Вино біле - 40 мілілітрів
- Хек - 1, 5 кілограма
- Заголовок для палітурки - 3 Ст. Ложки
- Кольорова капуста - 600 грам
- Перець і сіль - - За смаком
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинної олії - 30 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Пучок кропу - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Базилік - 1 щіпка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Крем - 250 грам
1. Розморожуємо рибу, очищаємо її від луски, потім ми випатрати нутрощі і нарізаємо шматочками, товщина яких приблизно чотири-п'ять сантиметрів, і в проточній воді ретельно промиваємо. Воді даємо стекти, рибу солимо, паніруємо її в борошні (кукурудзяна мука підійде як не можна краще). На гарячому маслі обсмажуємо з обох сторін хвилини по три.
2. На суцвіття розбираємо кольорову капусту, опускаємо в киплячу підсолену воду, і хвилин п'ять-сім варимо. Для того, щоб вода стекла, відкидав її на друшляк.
3. Готуємо пряний соус: очищаємо і нарізаємо дрібно цибулю, до прозорості, на розігрітій сковороді його спассеруем. Додаємо сметани, дрібно нарізаного кропу, тиск часнику, перцю, базиліка, перець і біле вино. Хвилин п'ять тушкуємо на маленькому вогні.
4. Смажену рибу викладаємо на блюдо, так само і варену капусту. Прикрашаємо зеленню і лимоном. Соус подаємо окремо.