Рецепт Риба з пряним рисом і горіхами фото

Риба з пряним рисом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Риба з пряним рисом і горіхами - рецепт індійської кухні, яскраве і насичене різноманіттям смаків блюдо. Якщо ви ще жодного разу не були в Індії, то це блюдо перенесе вас в цю яскраву і контрастну країну.

Опис приготування:

Риба з пряним рисом і горіхами яскравий представник індійської кухні. В Індії всю їжу готують гострої, пекучої і пряної. Навіть десерти не уникає долі бути трошки поперченное. Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати традиційний пряний рис з рибою, спеціями, горіхами, маком, свіжою м'ятою і навіть родзинками. Таке ось божевільне по поєднанню блюдо, для нас дуже незвичайне, а ось для жителів Індії досить повсякденне. Риба використовується тихоокеанська скумбрія, але в цілому, можна взяти будь-яку морську рибку. Мал теж на ваш розсуд, але я люблю длінозерний, він виходить більш розсипчастий. Блюдо викладається шарами і прямо так подається на стіл. Приємного!

  • Скумбрія - 500 грам (філе)
  • Мал - 2 склянки
  • Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Зіра - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цибуля - 2 штуки(1 шт. podlivku, 1 шт. Для заправки)
  • Горіхи кешью - 25 грам
  • Ізюм - 25 грам
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Шафран - 1 щіпка
  • Імбир - 30 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Помідор - 1 штука
  • Йогурт - 2 Ст. Ложки
  • Мак - 1 Чайна ложка
  • М'ята - 1 пучок
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 1
Рибу помийте, поріжте. Додайте перець чилі мелений, kurkumu, зиру і сіль. Добре перемішайте і залиште маринувати на 30 хвилин.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 2
Цибуля чистий, наріжте півкільцями і обсмажте на олії разом з родзинками і горіхами кешью.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 3
У тій же сковороді обсмажте рибу до золотистого кольору. Приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 4
Мал відварити з шафраном і коріандром до готовності. Додайте в нього лимонний сік.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 5
Другу половину лука обсмажте на олії.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 6
Додайте дрібно нарізану м'яту, імбир, часник, йогурт, мак і помідор. Тушино podlivku, поки помідори не стануть м'якими.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 7
У цей соус додайте рибу і протушкувати хвилину.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 8
Дістаньте рибу і викладіть рис в підливу. Потім викладіть рибу. І знову шар рису.
риба з пряним рисом і горіхами - фото крок 9
Зверху посипте обжаркой з лука, родзинок і горіхів і подавайте до столу.

Схожі рецепти