Риба з пряним рисом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Риба з пряним рисом і горіхами - рецепт індійської кухні, яскраве і насичене різноманіттям смаків блюдо. Якщо ви ще жодного разу не були в Індії, то це блюдо перенесе вас в цю яскраву і контрастну країну.
Риба з пряним рисом і горіхами яскравий представник індійської кухні. В Індії всю їжу готують гострої, пекучої і пряної. Навіть десерти не уникає долі бути трошки поперченное. Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати традиційний пряний рис з рибою, спеціями, горіхами, маком, свіжою м'ятою і навіть родзинками. Таке ось божевільне по поєднанню блюдо, для нас дуже незвичайне, а ось для жителів Індії досить повсякденне. Риба використовується тихоокеанська скумбрія, але в цілому, можна взяти будь-яку морську рибку. Мал теж на ваш розсуд, але я люблю длінозерний, він виходить більш розсипчастий. Блюдо викладається шарами і прямо так подається на стіл. Приємного!
- Скумбрія - 500 грам (філе)
- Мал - 2 склянки
- Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цибуля - 2 штуки(1 шт. podlivku, 1 шт. Для заправки)
- Горіхи кешью - 25 грам
- Ізюм - 25 грам
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Шафран - 1 щіпка
- Імбир - 30 грам
- Часник - 1 зубчик
- Помідор - 1 штука
- Йогурт - 2 Ст. Ложки
- Мак - 1 Чайна ложка
- М'ята - 1 пучок
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки