Биточки, запечені під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, кожна господиня хоч раз в житті готувала биточки. Це поширене блюдо, яке може містити різні інгредієнти. Але найчастіше його готують на основі фаршу яловичини або свинини.
З цього рецепта ви можете дізнатися, як приготувати биточки, запечені під сметанним соусом. Завдяки такій заправці вони виходять неймовірно ніжними, з тонким вершковим післясмаком. Оригінальним доповненням є горішок, який знаходиться в середині кожного биточки.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Хліб - 100 грам
- Арахіс - 40 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Крем - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Спеції - За смаком
Насамперед вам необхідно приготувати фарш. Для цього поламайте хліб на шматочки і замочіть в ста п'ятдесяти мілілітрах молока. Потім відіжміть і покладіть в миску. Туди ж покладіть м'ясний фарш, вбийте куряче яйце, додайте сіль і улюблені спеції за смаком. Все ретельно перемішайте.
Руками сформуйте з отриманої маси кульки. У центр кожного покладіть по парі солоних горішків. В даному рецепті використовується арахіс, але ви можете взяти фісташки або кешью.
У мисочку насипте пшеничне борошно вищого сорту. Кожен биток умочіть в борошно так, щоб вона була на всій поверхні м'яса. Викладіть биточки на обробну дошку.
У сковороду налийте олію і поставте її на плиту розігріватися. Викладіть в сковороду биточки в борошні і підсмажте їх до коричневої скоринки з усіх боків на середньому вогні в маслі.
Для соусу вам знадобиться сметана і молоко, що залишилося. Ретельно змішайте обидва інгредієнти в мисці і вилийте до биточки в сковорідку. Накрийте кришкою і тушкуйте їх до повної готовності десять хвилин.