Рецепт Cудак в духовці під сметанним соусом фото

Cудак в духовці під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Соуси, Сметанний соус

Шукайте вдалий рецепт запікання рибки? Тоді ось вам чудова ідея - простий і дуже апетитний варіант, як приготувати судак в духовці під сметанним соусом.

Цей рецепт приготування судака в духовці під сметанним соусом припаде до смаку тим, хто любить нескладні страви без зайвого клопоту. При бажанні рибку можна запекти НЕ цілком, а нарізавши відразу стейками, наприклад. Що стосується спецій і ароматних трав, то тут можна дати волю фантазії, використовуючи то, що вам більше до смаку.

  • Судак - 1 штука
  • Лимон - 2 штуки
  • Цибулина - 8-9 штук
  • Крем - 500 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Cудак в духовці під сметанним соусом - фото крок 1
1. Насамперед потрібно підготувати рибу - вимийте її як слід, очистіть, видаліть голову і при бажанні хвіст. Візьміть деко або жароміцних форму відповідного розміру і змастіть рослинною олією. Викладіть рибку.
Cудак в духовці під сметанним соусом - фото крок 2
2. Гострим ножем зробіть надрізи. Розріжте лимон навпіл і з кожної половинки акуратно вичавіть сік. Намагайтеся максимально полити в кожен надріз, а також в черевце. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням додайте в цей простий рецепт судака в духовці під сметанним соусом трохи розмарину.
Cудак в духовці під сметанним соусом - фото крок 3
3. Очистіть цибулю і наріжте тоненько кільцями або півкільцями. Викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і перець.
Cудак в духовці під сметанним соусом - фото крок 4
4. Викладіть сметану і майонез. Все як слід перемішайте.
Cудак в духовці під сметанним соусом - фото крок 5
5. Соусом полийте кожен сантиметр рибки, щоб він був в черевці і в кожному розрізі. Решта вилийте на деко. В процес підливайте соус наверх. Пекти буде судак в духовці під сметанним соусом в домашніх умовах при температурі близько 190 градусів до появи карколомного аромату і апетитною скоринки.

Схожі рецепти