Cудак в духовці під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте вдалий рецепт запікання рибки? Тоді ось вам чудова ідея - простий і дуже апетитний варіант, як приготувати судак в духовці під сметанним соусом.
Цей рецепт приготування судака в духовці під сметанним соусом припаде до смаку тим, хто любить нескладні страви без зайвого клопоту. При бажанні рибку можна запекти НЕ цілком, а нарізавши відразу стейками, наприклад. Що стосується спецій і ароматних трав, то тут можна дати волю фантазії, використовуючи то, що вам більше до смаку.
- Судак - 1 штука
- Лимон - 2 штуки
- Цибулина - 8-9 штук
- Крем - 500 грам
- Майонез - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед потрібно підготувати рибу - вимийте її як слід, очистіть, видаліть голову і при бажанні хвіст. Візьміть деко або жароміцних форму відповідного розміру і змастіть рослинною олією. Викладіть рибку.
2. Гострим ножем зробіть надрізи. Розріжте лимон навпіл і з кожної половинки акуратно вичавіть сік. Намагайтеся максимально полити в кожен надріз, а також в черевце. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням додайте в цей простий рецепт судака в духовці під сметанним соусом трохи розмарину.
3. Очистіть цибулю і наріжте тоненько кільцями або півкільцями. Викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і перець.
4. Викладіть сметану і майонез. Все як слід перемішайте.
5. Соусом полийте кожен сантиметр рибки, щоб він був в черевці і в кожному розрізі. Решта вилийте на деко. В процес підливайте соус наверх. Пекти буде судак в духовці під сметанним соусом в домашніх умовах при температурі близько 190 градусів до появи карколомного аромату і апетитною скоринки.