Курка в духовці під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні на вечерю я приготувала курку в духовці під сметанним соусом. До такого гарячої страви можна підібрати будь-який гарнір і легкий овочевий салат. Спробуйте і ваші домашні залишаться задоволені і ситі!
У процесі запікання курки в духовці під сметанним соусом виділиться велика кількість жиру, використовуйте його в якості підливи для картоплі або пасти, каш. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Спеції для курки - За смаком
Приготуйте продукти та спеції. Курку вимийте ретельно всередині і зовні, видаліть залишки пір'я і зайвий жир, всередині видаліть залишки легких і нирки. Попку можна відрізати повністю або залишити її, але видаливши насінники.
Приготуйте соус для запікання. Для цього сметану з'єднайте з часником, спеціями для курки і сіллю. Перемішайте.
Тушку курки гострим ножем або сокиркою порубати на частини. Залийте сметанним соусом і добре перемішайте. Залиште на хвилин 10.
Складіть шматочки курки під соусом і вогнетривку форму для запікання. Поставте в духовку на 40 хвилин, температура 220-250 градусів.
Готову курочку подавайте з зеленню і овочами. Приємного!